Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Kavala Porto Palio Beach

Yazı Dizisi : Kavala Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Kavala Porto Palio Beach, şehrin en güzel plajı. Porto Palio Beach Hotel tarafından işletiliyor. Bahse konu otel ise daha çok Halkidiki rotasına giden turistler tarafından günlük mola yeri olarak da kullanılıyor. 

Plajın otele ait olması ve otel tarafından işletilmesi kaliteyi de artırmış. Plajı kullanabilmek için otelde kalmak gerekmiyor. 

Porto Palio Beach Gezisi

Porto Palio Beach’e Ulaşım

Plaj, Kavala’dan yaklaşık 9 km mesafede. Adanın doğuya bakan sahilinde bulunuyor. Araba ile 15 dakika sürüyor.

Porto Palio Beach Ulaşım Haritası

Otobüs ile gitmek isterseniz KTEL tarafından işletilen Palio (Παλαιό Τσιφλίκι)-Kavala arasında 09:00-19:00 arasında bir saat arayla çalışan 8 Numaralı Otobüslerle plaja ulaşabilirsiniz. 

Taksiyle giderseniz merkezden 8-9 € ücret alıyorlar. Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer husus taksicilerin çağırdığınız yere gelirken de taksimetreyi açmaları. Bu nedenle taksi çağırmayın mutlaka gördüğünüz taksiyi çevirin.

Porto Palio Beach

Porto Palio Beach, adından da anlaşılacağı gibi ince ve yumuşak altın sarısı kumları ile ünlü bir plaj. Bir tarafta çam ormanları, diğer tarafta uçsuz bucaksız sahilleri ile tadına doyulmaz bir deniz keyfi sunuyor.

Porto Polio Beach

Uzun ve geniş Hawaii Adaları tarzı bir kumsalı var. Denizi gerçekten mükemmel. Plajda kristal berraklığında tertemiz ve cam gibi bir su ile karşılaşıyorsunuz. Renkleri ise inanılmaz.

Sahilde yüzlerce yıllık zeytin ağaçları gördüm.  Kimse de zeytin ağaçlarını keseyim otopark yapayım daha çok insan gelir diye düşünmemiş. Ne düşüncesiz insanlar…..

Arkada sahil boyunca yan yana minik ve estetik restoranlar ve kumsalda onlara ait şezlonglar var. Bir şeyler yiyip içtiğiniz takdirde plajlarda şezlong ve şemsiyelerden para alınmıyor.

Porto Palio Beach

Deniz suyu sıcaklığına gelince bayağı sıcak diyebilirim. Kavala plajlarındaki deniz suyu sıcaklığı daha güneyindeki Midilli ve Mikonos gibi pek çok Yunan Adasına nazaran daha yüksekmiş.

Yaz aylarında 25-26 derece görülüyormuş. Bunu sebebinin boğaz akıntılarından uzak olması olduğunu değerlendiriyorum.

Plajın en güzel fotoğraflarını denize baktığınızda sol tarafınızda kalan tepeden çekebilirsiniz.

Porto Palio Beach’de Ne Yenir?

Plajın arka tarafında sahil boyunca küçük küçük kendi halinde bir çok restoran var. Bunlar aynı zamanda önlerindeki şezlongları da işletiyor. 

-Caprice Beach Bar

Caprice Beach Bar, Porto Palio Beach Hotel tarafından işletiliyor. Otelde kalmasanız bile buradan yemek yeme şartı ile plajı ve şezlongları ücretsiz kullanabiliyorsunuz. 

Caprice Beach Bar

Internetten araştırırsanız sis de bu bölgedeki tavernaların zaten deniz mahsulleri ile ünlü olduğunu göreceksiniz. Burada da öğle yemeği olarak biraz daha hafif salata ve deniz ürünlerinden oluşan bir menü alabilirsiniz.

Caprice Beach Bar

Açıkçası biz buradan oldukça memnun kaldık. Hizmetleri ve yemekleri güzel. Kesinlikle tavsiye ederim.

Porto Palio Beach’de Nerede Kalınır?

Bölgede kalmak için seçenek çok. Hemen plajın arka tarafında aynı adlı 2 yıldızlı denize sıfır kocaman balkonları olan Porto Palio Beach Hotel kalmak için uygun bir seçim olabilir. Personeli ve restoranı çok beğeniliyor. Genel intiba çok iyi. Gerek lokasyon, gerek misafirperverlikleri ile oldukça tutulan bir otel. Park problemi de yok.

Fiyatlara gelince bu otelde 2 kişi gecelik kahvaltı dahil 60 € civarında kalmanız mümkün. Ancak konaklama için önceden rezervasyon şart çünkü bölge Kavala için çok tercih edilen bir bölge.

Adres:Melina Merkouri 3 1, PalaiónTsiflíkion, 65500, Paleo Tsifliki 655 00, Yunanistan, Tel: +30 251 044 1605

Değerlendirme

Genel olarak Kavala özelinde beğenilen plajın günübirlik de olsa bölgede görülmesi gereken en önemli ve en güzel yerlerinden biri olduğunu teslim etmeliyim. 

Buraya ayıracağınız her dakikanın sizin için çok güzel bir anı olacağını garanti edebilirim. Üstelik eğer Halkidiki ya da Selanik yolunda iseniz dinlendirici harika bir mola da olur.

Bu nedenle Kavala’ya gelirseniz bir gününüzü bu plaja mutlaka ayırın derim. Fotoseverlere ise burayı özellikle tavsiye ediyorum.

Kavala ile ilgili diğer yazılarımız için Kavala Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version