Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

La Scala Beach, Taşoz Adası’nda Bir Beach Club

Yazı Dizisi : Taşoz Adası Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

La Scala Beach, Taşoz Adası‘nda Bir Beach Club. Daha doğrusu düzeltiyorum adanın en ünlü kulüp plajı. Zaten adaya iner inmez elinize broşürünü tutuşturuyorlar. 

Artık hepinizin bildiği gibi halk olarak havlumuzu yayıp denize girmek pek hoş karşılanmadığı için tüm ülke hep beraber beach club olmadan ya da eller havaya yapmadan denize giremiyoruz. O yüzden Taşoz Adası’nda bir plaj değil de beach club tercih edenler için La Scala Beach izlenimlerimi kaleme aldım.

En son söyleyeceğimi baştan söylüyorum. Muhteşem ve temiz bir deniz değil ama ruhunuzun temizlenmesini istiyorsanız, Bodrum ve Çeşme‘nin gürültülü plajlarını seviyorsanız ve tiki sınıfına giriyorsanız tam size göre bir yer.

Bir de grupsanız haydi eller havaya o zaman…

La Scala Beach

Kimine göre adanın en kaliteli, en nezih ve en güzel mekanı. Müzikleri güzel, denizi çok keyifli, içki ve yemekleri de oldukça leziz. Kimine göre ise aman kaçın durmayın….

La Scala Beach Gezisi

La Scala Beach’e Ulaşım

Plaj, Limenas’tan yaklaşık 5 km mesafede. Araba ile 7-8 dakika sürüyor. Otopark imkanı da var ve ücretsiz.

La Scala Beach’e Ulaşım Haritası

Otobüs ile gitmek isterseniz KTEL tarafından işletilen otobüslerle Limenas-La Scala Beach arasında çok sık olmayan bir bağlantı var. Ancak saatleri çok net değil sanki günlük olarak değişiyor. Bu nedenle Limenas’ta hemen limanda bulunan Thassos Merkez Otobüs İstasyonu’nda elle yazılı olan tarife en doğru tarife. Yine de çok güvenmemek şartı ile otobüs saatleri ve ücretleri için tıklayınız. 

Eğer kalabalıksanız bu işe hiç girmeyin. Merkezden bineceğiniz taksi ile buraya 7 € karşılığında gelebilirsiniz. Adada taksi şirketi yok. Taksi şahıslar var. Bu nedenle bindiğiniz taksi şoföründen kartını alın dönüş için aradığınızda aynı ücrete gelip sizi geri götürecektir.

Yine de gitmeden önce bir sürpriz ile karşılaşmamak adına son durum ile ilgili aramanızda fayda var çünkü yazın burada düğün vb. organizasyonlar da olabiliyor.

Adres: EO Thasou Limenarion, Limenas Thassos 640 04, Yunanistan, Tel: +30 2593 058411

La Scala Beach

-Giriş Ücreti

Merak ettiğiniz gibi giriş ücreti ile başlayalım. Otopark ve giriş ücreti yok. Evet yok.

Eskiden adadaki plajlarda şezlong ve şemsiyelerden para alınmıyordu. Tek bir frappe içmeniz bile yeterli oluyordu. Malesef çoğu vatandaşımızı ülkemizden kaçırıp buralara çeken bu uygulama artık çoktan kalkmış durumda. Sanırım bunun sebebi hem talep artışı ve hem de bu uygulamanın yine bazı vatandaşlarımızca istismar edilmesi.

La Scala Beach’te Bir Loca

Şimdi bazı plajlarda kişi başı 35 €’ya kadar içerek ya da restoranda yemek yiyerek para harcamanız şart koşuluyor. Burada ise bir loca için 100 € harcamanız yeterli. Üstelik localar en az 10 kişilik ama kaç kişi olduğunuza bakılmıyor.  Yandakiler şişe açtı siz açmadınız da denmiyor? 

La Scala Beach

Şezlong ve şemsiye hizmetinden faydalanabilmek için ise kişi başı en az 10 € harcamanız bekleniyor. Cola 4 €, Bira (biranın yanında cips ücretsiz) 5 €. Üstelik bir lahmacun 50 lira değil 🙂 Yok yok lahmacun satılmıyor. Yani aslında içeride ne yer ne içerseniz onun hesabını ödüyorsunuz. Fiyatlar gayet makul…Garsonlar çok kibar. 

-Plaj

Küçük ve dar bir koyda kurulmuş. Plajı kuzeye bakıyor ve yaklaşık 100 m uzunluğunda. Sanırım kuzeye baktığı için oldukça kirli. Sanki geceden tüm çöpler buraya yüzmüş gibi. Sonuçta bu biraz da rüzgarla ilgili bir konu tabii ki..

La Scala Beach

Pırıl pırıl bir deniz beklemeyin. En büyük sorun dipteki balçık nedeniyle denizin her zaman bulanık olması. Yani denize girdiğinizde sanki kendinizi bataklıkta hissediyorsunuz. Bu nedenle yanınıza deniz ayakkabı almanızda fayda var. Çocuklu aileler için suyun kalitesi açısından uygun olmadığını söyleyebilirim..

La Scala Beach

Deniz suyu sıcaklığına gelince bayağı sıcak diyebilirim. Taşoz Adası plajlarındaki deniz suyu sıcaklığı daha güneyindeki Midilli ve Mikanos gibi pek çok Yunan Adasına nazaran daha yüksekmiş. Yaz aylarında 25-26 derece görülüyormuş. Bunu sebebinin boğaz akıntılarından uzak olması olduğunu değerlendiriyorum.

Biz buraya plaj için geldik diyorsanız bence fazla bir şey beklemeyin. Hemen yan tarafta Papalimani Beach var. Belki orayı daha güzel bulabilirsiniz.

La Scala Beach Çocuk Havuzu

Çocuklar için havuz olayı da harika düşünülmüş zaten ihtiyaç da var.

La Scala Beach

Mekanda su sporları yapma imkanı mevcut. İsterseniz sörf ya da kano da kiralayıp güzel vakit geçirebilirsiniz. Sonuç olarak sabah erkenden gelmenizde fayda var yoksa yer bulma sıkıntısı yaşayabilirsiniz. 

-Kulüp

Girişte ilk izlenimim şatafat ve gösterişin hâkim olduğu bizim beachlere benzemesi. Bodrum, Çeşme tarzı beach club arayanlar için ideal. Single takılanlar için de….Çünkü daha çok genç kesim ziyaret ediyor..

La Scala Beach

Mekan 09:00-21:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Dünya’nın dört bir yanından gelen en iyi DJ’lerin katıldığı çok büyük organizasyonlar burada düzenleniyor. 

La Scala Beach

Adaya gelen ünlü guruplar da performanslarını burada sunup seyircisi ile buluşuyor.

La Scala Beach

O yüzden buraya sadece bir plaj olarak sakın bakmayın. Burası aslında bir bakıma adanın eğlence merkezi gibi.

La Scala Beach’de Ne Yenir?

Bu tamamen size bağlı. Eğer sadece plaj şezlong takılıp günümü gün edeceğim diyorsanız yakışıklı garsonlara fastfood menü bir şeyler ısmarlamanız yeterli.

La Scala Beach
La Scala Beach

Bunun dışında Yunan mutfağı sunan bir restoranı var. Burası Dünya’da Yunan Mutfağının en iyi yerlerinden biri olarak kabul ediliyor. 

La Scala Restaurant

Burada size ahtapot ızgara, makarna çeşitleri (özellikler Kritharoto) ve risotto tavsiye edebilirim. Bir de ortamda çok fazla arı olmasa iyi olacak.  

Değerlendirme

Burası için yazabileceğim tek tavsiyem plaj değil eğlence odaklı olarak buraya gitmeniz. Bu durumda kesinlikle güzel bir gün geçireceğinizi ve buna değeceğini söyleyebilirim.

Diğer plajlar ve diğer ada destinasyonları için Taşoz Adası Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version