Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Golden Beach, Taşoz Adası’nın En Güzel Plajı

Yazı Dizisi : Taşoz Adası Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Golden Beach, Taşoz Adası‘nın En Güzel Plajı. Gördüğünüz kapak fotoğrafı ise halihazırda evimin salonunda bile asılı. Nasıl asılı olmasın ki çektiğim bu fotoğraf beni mutlu eden hatta dinlendiren ender fotoğraflarımdan biri.

Taşoz Adası’nda bir çok güzel plaj var ama Golden Beach’in yeri her zaman ayrı….

Artık hepinizin bildiği gibi halk olarak havlumuzu yayıp denize girmek pek hoş karşılanmadığı için tüm ülke hep beraber beach club olmadan ya da eller havaya yapmadan denize giremiyoruz.

Golden Beach

Biz böyle soyulurken Yunanistan ne yapıyor peki. Basit bizim gibi güzelim plajlarını mahvedip o plajlarda halktan kaçanların takıldığı paralı zenginlere özel hücreler yaratmak yerine basit düşünüp plajlara hiçbir yatırım yapmıyor buna yol ve otopark da dahil. 

Bu durum adanın en güzel plajlarından biri olan Golden Beach için de geçerli. 

Golden Beach

Bu plajın diğer bir özelliği aynı zamanda tarihi Panagia Köyü’ne de çok yakın olması.  

Bir başka özelliği ise muhteşem el değmemiş pitoresk doğası. Bu nedenle de adaya gelen gezgin ve fotoğrafçılar için olmazsa olmazlardan. 

Golden Beach Gezisi

Golden Beach’e Ulaşım

Plaj, Limenas’tan yaklaşık 13 km mesafede. Adanın doğuya bakan sahilinde bulunuyor. Araba ile 22 dakika sürüyor.

Golden Beach’e Ulaşım Haritası

Otopark alanı yok ancak arabanızı sahilde restoranların arka tarafına kadar getirip zeytin ağaçlarının altına bırakabilirsiniz.  

Golden Beach

Otobüs ile gitmek isterseniz KTEL tarafından işletilen otobüslerle Limenas-Golden Beach arasında çok sık olmayan bir bağlantı var. Ancak saatleri çok net değil sanki günlük olarak değişiyor. Bu nedenle Limenas’ta hemen limanda bulunan Thassos Merkez Otobüs İstasyonu’nda elle yazılı olan tarife en doğru tarife. Yine de çok güvenmemek şartı ile otobüs saatleri ve ücretleri için tıklayınız.

Panagia Köyü’nden Golden Beach

Kendi aracınızla ya da otobüs ile fark etmez her halükarda Panagia Köyü’nden geçeceksiniz. Bu durumu da planlarınıza dahil edebilirsiniz.

Golden Beach

Golden Beach, adından da anlaşılacağı gibi ince ve yumuşak altın sarısı kumları ile ünlü bir plaj. Bir tarafta çam ormanları, diğer tarafta uçsuz bucaksız sahilleri ile tadına doyulmaz bir deniz keyfi sunuyor.

Golden Beach

Uzun ve geniş Hawaii Adaları tarzı bir kumsalı var. Denizi gerçekten mükemmel. Plajda kristal berraklığında tertemiz ve cam gibi bir su ile karşılaşıyorsunuz. Renkleri ise inanılmaz.

Golden Beach

Sahilde yüzlerce yıllık zeytin ağaçları gördüm. Kimse de zeytin ağaçlarını keseyim otopark yapayım daha çok insan gelir diye düşünmemiş. Ne düşüncesiz insanlar…..

Golden Beach

Genelde rüzgarlı ve dalgalıymış. Sığlığı, rüzgarı ve büyük dalgaları ile bana Karpaz Yarımadasındaki Dünyaca ünlü Altınkum Plajı’nı ya da bizim meşhur Patara Plajı‘nı hatırlattı. Rüzgarı çok olunca dalgalı deniziyle sörf severlerin de gözdesi olmuş tabii ki….

Golden Beach Beba Greek Taverna

Arkada sahil boyunca yan yana minik ve estetik restoranlar ve kumsalda onlara ait şezlonglar var. Buralarda Türkiye’dekinin tersine plajlarda şezlong ve şemsiyelerden para alınmıyordu.

Golden Beach Cavo D’oro

Bir frappe içmeniz bile yeterli (2,5 €) idi. Ancak son dönemde şezlong parası ödememek için Aliki Beach kadar olmasa bile burada da en azından bir şeyler yiyip içme zorunluluğu getirilmiş durumda.

Golden Beach Beba Greek Taverna

Malesef çoğu vatandaşımızı buralara çeken bu uygulama artık çoktan kalkmış durumda. Sanırım bunun sebebi hem talep artışı ve hem de bu uygulamanın yine bazı vatandaşlarımızca istismar edilmesi. Ben şahsen bu uygulamayı abartılmamak şartı ile doğru bulanlardanım.

Golden Beach

Deniz suyu sıcaklığına gelince bayağı sıcak diyebilirim. Taşoz Adası plajlarındaki deniz suyu sıcaklığı daha güneyindeki Midilli ve Mikanos gibi pek çok Yunan Adasına nazaran daha yüksekmiş.

Golden Beach

Yaz aylarında 25-26 derece görülüyormuş. Bunu sebebinin boğaz akıntılarından uzak olması olduğunu değerlendiriyorum.

Golden Beach

Tesadüfün böylesi İÜ’deki doktora çalışmalarım esnasında İTÜ’den bana her türlü desteği sağlayan Murat Hocamla burada karşılaştım. İşte Dünya küçük diye boşuna söylemiyorlar.

Fotoğrafçılar İçin

Plajın en güzel fotoğraflarını denize baktığınızda sol tarafınızda kalan tepede bulunan plaja hakim Vigli Restoranı’ndan çekebilirsiniz.

Vigli Restaurant

Foto çekimi çok hoşlarına gitmese de çok da sorun çıkarmıyorlar. Bilgi. 

Vigli Restaurant

Aynı yerde tepenin diğer tarafına doğru giderseniz taşlık ama güzel bir plaj daha göreceksiniz. Burası da fotoğraf çekmek için güzel bir yer.

Golden Beach Sol Taraftaki İskele

Plajın hemen sol tarafında eski bir iskele var. Burayı da fotoğraf çekimi için şiddetle öneriyorum.

Golden Beach’de Ne Yenir?

Plajın arka tarafında sahil boyunca küçük küçük kendi halinde bir çok restoran var. Bunlar aynı zamanda önlerindeki şezlongları da işletiyor. 

-Beba Greek Taverna

Daha önce de yazdığım gibi daha önce şezlonglar ücretsizdi ancak yeni uygulamaya göre ücretsiz şezlong alabilmeniz için restoranlarda yemek yemenizi şart koşuyorlar.

Beba Greek Taverna

Biz burada Beba Greek Taverna tarafından işletilen şezlong alanında oturup frappe ve bira içmek dışında bir şey yapmadık çünkü yemeğimizi buraya gelirken 4 km yukarıda kalan Panagia Köyü’nde yedik. Bu yemek ile ilgili tüm detaylı bilgi ve fotoğrafları Panagia, Taşoz Adası’nda Güzel Bir Köy başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Cavo D’oro

Ancak yine de buradan Beba Greek Taverna dışında bir tavsiye isterseniz arkadaşlarımızın deneyimlediği ve memnun kaldığı hemen arka tarafta cadde üzerinde kalan Cavo D’oro’yu tavsiye ederim.

Cavo D’oro

Burada da öğle yemeği olarak biraz daha hafif salata ve deniz ürünlerinden oluşan bir menü alabilirsiniz.

Cavo D’oro

Internetten araştırırsanız sis de bu bölgedeki tavernaların zaten deniz mahsulleri ile ünlü olduğunu göreceksiniz. Ben de bu bölgedeki restoranları kesinlikle tavsiye ederim.

Golden Beach’de Nerede Kalınır?

Bölgede kalmak için fazla seçenek çok. Hem plajın hemen arkasındaki bölgede hem de yakındaki Panagia Köyü’nde konaklama için çok fazla seçenek var. 

Golden Beach

Tabii ki bu oteller devlet politikası gereği 3 yıldız ötesine geçmiyor. Bunun dışında apart tutma imkanınız da var.

Golden Köyü

Fiyatlara gelince bu bölgede 2 kişi gecelik kahvaltı dahil 50-60 € civarında kalmanız mümkün. Ancak konaklama  için de önceden rezervasyon şart çünkü bölge çok tercih edilen bir bölge.

Değerlendirme

Son dönemdeki işletmecilerden kaynaklı olumsuz duyumlarıma rağmen adanın görülmesi gereken en önemli yerlerinden biri olduğunu teslim etmeliyim. 

Bu nedenle adaya gelirseniz bir gününüzü bu plaja mutlaka ayırın derim. Foto severlere ise burayı özellikle tavsiye ediyorum.

Diğer plajlar ve diğer ada destinasyonları için Taşoz Adası Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version