Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Marina Bay Çevresinde Bir Gezi

Yazı Dizisi : Singapur Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Singapur‘un Vitrini Marina Bay Çevresinde Bir Gezi yapmak bence bu küçük ama zengin şehir devletini anlayabilmek için yapacağınız programın ilk ayağı olmalı. 

Ne de olsa bu güzel şehir devleti görsel bilinirliğini en üst boyuta son 30 senede bu bölgede yaptığı doğru ve akılcı dönüşüm ve yatırımlar ile sağlamış. 

Bir zamanlar Singapur Nehri’nin girişinde kimsenin dikkati çekmeyen bir sazlıktan ibaret olan Marina Bay bölgesi, bu küçücük ülkenin nasıl da Dünya’nın en lüks seyahat yerlerinden biri haline geldiğinin muhteşem bir örneğini temsil ediyor bugün.

Finans Bölgesi ile birlikte Singapur’un en ikonik otellerini, gökdelenlerini ve cazibe merkezlerini ihtiva eden bölgenin gerçek ününü ise Marina Bay Sands Oteli ile sağladığını da kabul etmek gerekiyor. 

Marina Bay

Genel olarak bildiğiniz gibi şehirleri dolaşıp gezmeyi ve cazibe noktalarını bulup fotoğraflarını çekmeyi çok seviyorum. Singapur benim gibi düşünenler için mükemmel bir yer. Diğer taraftan Singapur Ulaştırma Sistemi Dünya’nın en iyi ulaştırma sistemlerinden biri olsa da özellikle Marina Bay bölgesi kesinlikle yürüyerek gezilmeli bence. 

Ben de bu çerçevede Marina Bay Esplanade bölgesinde kaldığımız Marina Mandarin Hotel’ini başlangıç noktası kabul edip foto çekimleri hariç yaklaşık 1 saatte yürüyerek etrafında dolaşabileceğiniz Marina Bay’i Gezilecek ve Fotoğraf Çekilecek Yerler olarak anlatmaya çalışacağım.

Marina Bay Gezisi

Esplanade

Meydanın kuzeybatı köşesini kapsayan bölge aynı zamanda oteller bölgesi olarak da nitelenebilir. “Esplanade”  ne demek derseniz İngilizcede deniz kıyısında gezinti yeri, kordon demek. 

-Esplanade-Theatres on the Bay

Esplanada bölgesinin en dikkat çekici yapılardan biri çektiğim fotoğrafta gördüğünüz  yan yana 2 kirpiye benzeyen Esplanade Tiyatro ve Konser Binaları.  

Esplanade-Theatres on the Bay

1.942 kişi kapasiteli binalar yarım milyar $’a mal olmuş. Bugün Dünya klasmanındaki bu sanat merkezini Sydney Opera Binası ile karşılaştırıyorlar.

Tiyatro ve konser salonunun olduğu binaların içleri en iyi akustiği sağlayacak şekilde tasarlanmış. İçeriye girdiğinizde kendinizi duvarları kaplayan ve sesi dengeleyen kavisli ahşap bir küçücük teknenin içinde gibi hissediyorsunuz. Burada klasik konserlerin yanı sıra popüler pop ve rock grupları sahne alıyor.

Binaları pazartesi 09:30-16:30 saatleri arasında rezerve yaptırdığınız takdirde rehberli turlar ile gezme imkanı var. Yaklaşık olarak 2 saat süren turun ücreti 30 $. 

Fotoğrafta görülen gökdelen ise Swissôtel The Stamford. 1986’da bittiğinde 227 m yüksekliğiyle Dünya’nın en yüksek oteliymiş. (Şu an 20.)

Soğuk savaş döneminde K.Kore 1987 bu otele karşılık vermek üzere başkent Pyongyang’daki meşhur 330 m yüksekliğindeki Ryu-Gyong Hotel’in yapımına başlamış ama o otel hiç kullanıma açılmamış.

Esplanade-Theatres on the Bay

Esplanade Tiyatro ve Konser Binalarının adını yapım yeri itibariyle aldığını sanıyorum. Yerli halk ise bu binalara hala Durianlar diyor. Durian bu buraya özgü tropik bir meyve. Bu konu ile ilgili tüm ayrıntıları Singapur’da Ne Yenir? Nerede Yenir? başlıklı yazımda bulabilirsiniz.

Esplanade-Theatres on the Bay

Esplanade Tiyatro ve Konser Binaları bir alışveriş merkezi, bir konser salonu, bir tiyatro ve bir açık hava performans alanını içeren çok amaçlı bir sanat merkezi kompleksi aslında. Aynı zamanda da romantik bir gezi alanı. Bir kenara otursanız inanın bütün geceyi burada hiç sıkılmadan geçirebilirsiniz. 

Esplanade

Burası harika alışveriş ve yemek deneyimlerinin yanı sıra, şehrin bu bölgesine de muhteşem bir gösteri anlayışı da getiriyor. Makineleriniz her zaman yanınızda olsun her yerde ayaklı dekorlar geziyor. 

-Esplanade Açık Kapalı Amatör Konser Alanları

Esplanade, sahnede yerel grupları izlemek ya da birçoğu ücretsiz olan Malezya ve Tayland’dan geleneksel dans gösterilerinin tadını çıkarmak için, Singapur’da bir kültür akşamının tadını çıkarmak için harika bir yer.

Esplanade-Theatres on the Bay
Esplanade Tiyatro ve Konser Binaları (Esplanade – Theatres on the Bay)

Sadece bununla da kalmıyor tabii ki akşamları açık hava tiyatrosunda ücretsiz harika gösteriler oluyor. 450 kişilik kapasitesi ile tiyatro bir beyaz yelkenliyi andırıyor. 

Esplanade Tiyatro ve Konser Binaları City Hall (Kırmızı/Yeşil Hat) ya da Esplanade (Sarı Hat) Metro İstasyonlarına yürüyerek 7 dk mesafede (500-600 m) bulunuyor. Bunun dışında 36, 56, 70M, 75, 77, 97, 106, 111, 133, 162M, 171, 195, 531 numaralı otobüsler de buradan geçiyor.

Çalışma Saatleri: 08:00-02:00 Int: http://www.esplanade.com/

Adres: 1 Esplanade Drive, Singapore 038981, Singapore Tel: +65 6828 8377

-Esplanade Köprüsü (Esplanade Bridge)

Esplanade Köprüsü, Singapur Nehri üzerinde inşa edilmiş hem araba hem de yaya köprüsü.

Esplanade Köprüsü

Araba köprüsü şehrin ana arter geçişlerini sağlarken yaya köprüsü ise Esplanade Bölgesi ile Merlion Park arasındaki geçişleri sağlıyor. Tabii ki ünlü olanı yaya köprüsü.

Esplanade Köprüsü

Burası gerçekten de harika bir fotoğraf çekim noktası. Aynı zamanda 2008’den beri, F1 Singapur Grand Prix pistinin de bir parçası.

Esplanade Köprüsü

261 m uzunluğunda ve 70 m genişliğindeki ana köprünün inşası 1997 yılında tamamlanmış. Köprü, yakındaki Anderson Köprüsü’ndeki araba trafiğini azaltmak için inşa edilmiş.

Günün her saati bir çok kişi ve turistin burada spor yaptığını görebilirsiniz. Marina Bay Sands Oteli veya Makansutra Gluttons Bay’den Merlion Park’a geliyorsanız buradan mutlaka geçeceksiniz.

Esplanade Köprüsü

Fotoğrafçılara gelince köprü ayrı olarak inşa edilen yaya köprüsü ile birlikte Marina Bay’i izleyebileceğiniz en iyi panoramalardan birini sunuyor.

Esplanade Köprüsü

Singapur’un en ikonik binalarının ve de Spectra – A Light & Water Show gösteriminin müthiş gece çekimleri için tripodlarınızı kuracağınız en ikonik yer işte tam olarak burası.

City Hall (Kırmızı/Yeşil Hat) ya da Esplanade (Sarı Hat) Metro İstasyonlarına yürüyerek 7 dk mesafede bulunuyor.

Adres: 1 Esplanade Drive, Singapore 038981

Merlion Park

Merlion sadece sıradan bir heykel değil. Her yıl 1 milyondan fazla ziyaretçiyi kendine çeken 70 ton ağırlığında, 8,7 m yüksekliğinde, su püskürten, yarı balık yarı aslan Singapur’un efsanevi bir sembolü.

Merlion Park

Singapur’a gelen ziyaretçilerin en çok beraber fotoğraf çektikleri figür ve belki de en popüler cazibe merkezi. 

Merlion Park

Merlion’un aslında zamanında Malezya Yarımadasının güney ucunda küçük bir balıkçı köyü olan mütevazi Singapur’u temsil ettiği söyleniyor. Aslan başı ise zaten bugün Malezya’da bulunan ve Malaycada aslan başı demek olan Singapura’dan geliyor. 

Merlion Park

Ücretsiz olarak gezebileceğiniz park içerisinde bahse konu beton ikonik heykel ana odak noktası olsa da, çevreleyen alanda dinlenebileceğiniz, manzaranın tadını çıkarabileceğiniz veya bir şeyler içebileceğiniz merdivenli bir oturma alanı da var.

Yine aynı yerde günün her saati Marina Bay fotoğrafı alabileceğiniz çok da güzel bir de iskele var. 

Bunun dışında Merlion Park’ta çeşitli kafeler, restoranlar, hediyelik eşya dükkanları de bulunuyor.

Merlion ile fotoğraf çektirmeye gelince ya çok erken ya da çok geç saatlerde beraber tek başınıza fotoğraf çektirebilirsiniz. Bunun dışında tek başınıza bir fotoğraf çektirmeniz pek de mümkün değil.

Rafless Place (Kırmızı/Yeşil Hat) ya da Esplanade (Sarı Hat) Metro İstasyonlarına yürüyerek 7 dk (500-600 m) mesafede bulunuyor.

Adres: Merlion Park, 1 Fullerton Rd, Singapore 049213, Singapore Tel: +65 6736 6622

-One Fullerton

Burası için hem önü ve üstü açık restoranların hem de alışveriş yapabileceğiniz lüks dükkanların olduğu Marina Bay Sands Oteli’nin direkt karşısında konumlanan 2 katlı alışveriş merkezi ve açık sahil alanı da demek mümkün.

One Fullerton

Şehir kapsamında genel olarak şirket yöneticilerinden bölge sakinleri ve turistlere kadar odak ve buluşma noktası olarak da kabul ediliyor.

One Fullerton

Bizim buradaki tercihimiz The Pelican Seafood Bar & Grill oldu.

The Pelican Seafood Bar & Grill

Bu mekan ile ilgili tüm ayrıntıları Singapur’da Ne Yenir? Nerede Yenir? başlıklı yazımda bulabilirsiniz.

The Fullerton Hotel Singapore

Buranın hemen arka planında Singapur’un tarihi ile özdeşleşmiş The Fullerton Hotel Singapore var. Adını Sir Robert Fullerton yani ilk İngiliz Valisinden alıyor. İngilizlerin Singapur’daki sembolü olarak görülüyor. 1928 yılında açılmış. Açılışından itibaren birçok kamu görevinin yürütüldüğü bina 2001 yılından itibaren görünen halini almış. Bu otelde 2 kişi kahvaltı dahil gecelik 300 $’a standart bir oda bulmanız mümkün.

Buraya Rafless Place (Kırmızı/Yeşil Hat) Metro İstasyonuna yürüyerek 7 dk (500-600 m) mesafede bulunuyor.

Int: https://thefullertonheritage.com/properties#onefullerton

Adres: 1 Fullerton Road, One Fullerton, Singapore 049213 Tel: +65 6557 2590

Clifford Meydanı (Clifford Square)

Sıklıkla çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan sıra dışı ve zarif bir açık alan diyebilirim. Konumu ile Marina Bay’in eşsiz manzara fotoğraf çekimleri için de özellikle geceleri gerçekten sakin ve harika bir yer. 

Clifford Meydanı (Clifford Square)

Burası eskiden Singapur’a gelen gemilerinin gümrük işlerinin yapıldığı iskeleymiş. Şimdi ise tarihi bir bölge olarak kullanılıyor. Bu küçük meydanın etrafında bugün The Clifford Pier, Monti At 1- Pavilion (Kubbe gibi olan) gibi mükemmel servis ve yemekleri olan ve Singapur ortalamasının biraz daha üzerinde fiyatlar ile hizmet veren restoranlar var.  

Clifford Meydanı (Clifford Square)

Buradaki en ünlü olan yer ise fotoğrafta da gördüğünüz 5 yıldızlı The Fullerton Bay Hotel’in terasında bulunan Marina Bay’in en ünlü mekanlarından Lantern Bar.

Clifford Meydanı (Clifford Square)

Otelin günlüğü 2 kişi kahvaltı dahil günlük 400 $ civarında ama gece terasta bir şeyler içip vakit geçirmek için otelde kalma şartı yok. Biz vakit sıkıntısı ve program yoğunluğu nedeniyle fırsat bulamadık ancak ben gelen arkadaşlara mutlaka buraya uğramalarını tavsiye ediyorum. Internet sayfalarına girerseniz beni daha iyi anlayacaksınız.

Burası Rafless Place (Kırmızı/Yeşil Hat) Metro İstasyonuna yürüyerek 6 dk (450 m) mesafede bulunuyor.

Int: https://www.fullertonhotels.com/the-fullerton-bay-hotel/lantern-rooftop-bar.html

Adres: 1 Fullerton Road, One Fullerton, Singapore 049213 Tel: +65 6597 5299

The Promontory

Promontory, Singapur Finans Bölgesi’nde yer alan doldurma sahil bölgesi. Müzik festivalleri vb. burada açık hava etkinlikleri de düzenleniyor. İsteyenler gökdelenlerin ortasında uçurtma uçurup piknik de yapabiliyor.  

The Promontory

Marina Bay’in genel fotoğraflarını çekmek için en iyi yer olduğunu söyleyebilirim. Marina Bay Sands Oteli’nin ışık gösterisini buradan en iyi şekilde görüntüleyebilir, ayrıca havai fişek gösterisini de izleyebilirsiniz.  

The Promontory, Blackstone, Riskcare ve Lobb Heng Gökdelenleri

Tabii ki sadece bunlar yok. Daha önce yazdığımız gibi burası Singapur Finans Bölgesinin ön alanı. Hemen arka tarafta Blackstone, Riskcare ve Lobb Heng gibi ithalat ihracat ve yatırım yönetimi şirketlerine ait gökdelenler var. Fotoğrafta önde gördüğünüz mavi şey nedir? diye sorarsanız onlar da dev soğutma vantilatörleri. Gördüğünüz dev vantilatörlerden merkezde bir çok yerde var. Bunlar ile açık havada etrafı soğutmaya çalışıyorlar. Etkili olduğunu da söyleyebilirim. Ama çantalarınıza falan dikkat edin uçup gitmesin.

Burası Downtown (Mavi Hat) Metro İstasyonuna yürüyerek 3 dk (250 m) ve Rafless Place (Kırmızı/Yeşil Hat) Metro İstasyonuna yürüyerek 4 dk (350 m) mesafede bulunuyor.

Adres: 11 Marina Blvd, Singapur 018940 Tel: +65 6329 3535

Bayfront

Burası için de The Promontory gibi bir etkinlik alanı demek mümkün. Sahil tarafında şezlonglarda güneşlenmek mümkünken arka taraftaki geniş etkinlik alanında daha çok karnavallar düzenleniyor.  

Bayfront

Kimse farkında değil ama özellikle burada bulunan palmiye ağaçları arasından Singapur Finans Bölgesi ışıklandırma ile birlikte inanılmaz bir sahne oluşturuyor.

Bununla da bitmiyor.  Burada bulunan şezlonglara uzanıp bu manzarayı seyretmek ve içeceklerinize birlikte sohbet etmekte harika bir duygu.

Bayfront Marina Bay Sahil Yolu (Bayfront Marina Bay Waterfront Promenade)

Geceleri burada manzara gerçekten çok güzel. Arkanıza Singapur Finans Bölgesi sahnesini almış olarak en iyi yakın fotoğrafları tam olarak buradan çektirebilirsiniz. 

Burası Marina Bay (Kırmızı/Sarı Hat) Metro İstasyonuna yürüyerek 7 dk (550 m) ve Bayfront (Mavi/Sarı Hat) Metro İstasyonlarına yürüyerek 4 dk (350 m) mesafede bulunuyor.

Adres: 12A Bayfront Ave, Singapur 018970 Tel: +65 9445 8408

Marina Bay Sands Oteli

Marina Bay Sands Oteli mimarisi ile oldukça dikkat çeken muhteşem bir otel. İnşa edildiği tarihten itibaren özellikle havuzu bir trend haline gelmiş neredeyse tüm Dünya’da taklit edilmeye çalışılmış. Genel olarak bu başlık altında Marina Bay etrafında tur yaparken karşılaşacağınız olaylar ve mekanlardan bahsettiğimiz için otel dahilindeki infinity pool gibi sadece otelde kalanların girebileceği yerlerden bahsetmedik. Bu konu ile ilgili olarak Staying at Hotel Marina Bay Sands başlıklı yazımıza bakabilirsiniz. 

-Etkinlik Alanı (Event Plaza Singapore)

Marina Bay Sands Oteli’nin hemen ön tarafında bulunan Event Plaza Singapore aynı zamanda Marina Bay’e yönelik yapılacak şovların da organizasyon alanı. 

Event Plaza Singapore

Aynı zamanda Merlion gibi şehrin en çok fotoğraf çekilen yerlerinden de biri.

Event Plaza Singapore

Burada bulunan ahşap kaplamalara oturup etrafa bakmak cıvıl cıvıl insanları seyretmek oldukça güzel.

-Spectra-A Light & Water Show

Marina Bay Sands Oteli Etkinlik Alanı’nı esas ünlü kılan ise her akşam burada yapılan Dünyaca ünlü ödüllü Spectra ışık gösterisi. Bu ışık şovunda flüoresan lazerler kullanılıyor. Marina Bay Sands Oteli ve bitişiğinde bulunan Sanat Bilim Müzesi (ArtScience Museum)’nin tepesinden yansıtılan ışık kullanılarak hem suda hem de havada harika güzel dans müzikleri eşliğinde gösteri yapılıyor. 

Spectra-A Light & Water Show

İşin güzel tarafı bu gösteriyi Marina Bay’in etrafında nerede olursanız olun izleyebiliyorsunuz. Ancak, Marina Bay Sands Oteli’nin önündeyseniz ve şehre doğru bakıyorsanız müziği duyup su üzerine yansıtılan görüntüleri görebiliyorsunuz. Eğer şu an gördüğünüz gibi şehirden otele doğru bakıyorsanız su üzerindeki görüntüleri görmediğiniz gibi müziği de duyamıyorsunuz.

Spectra-A Light & Water Show

Eğer otelin önünden gösteriyi seyrederseniz teknolojik olarak Dünya’nın en gelişmiş ışık ve ses şovlarından biri olan bu gösteride su duvarına yansıtılan Singapurlu çocukların etkileyici görüntülerini de seyredip fotoğraflarını çekebilirsiniz. 

Spectra-A Light & Water Show

Gösteri Pazar-Perşembe 20:00-21:00, Cuma-Cumartesi 20:00-21:00-23:00 saatlerinde 15 dk süren gösteriler halinde yapılıyor. Gördüğüm kadarıyla Cumartesi 23:00’daki şov en kapsamlı ve güzel olanı. Bu fotoğrafçı arkadaşlarım için de geçerli. 

Burası Bayfront (Mavi/Sarı Hat) Metro İstasyonlarına yürüyerek 7 dk (600 m) mesafede bulunuyor.

Int: https://www.marinabaysands.com/attractions/spectra.html

Adres: 10 Bayfront Avenue, Singapore 018956, Singapore Tel: +65 6688 8868

-Skypark Gözlem Platformu (Observation Desk) 

Burası Marina Bay Sands Oteli’nin 57. katında bulunan Malezya sınırları dahil tüm Singapur’u tepeden görebileceğiniz bir gözlem güvertesi.

Eğer fotoğraf çekecekseniz mutlaka buraya çıkmalısınız. Buranın avantajı 360 derece engelsiz ve aşağı doğru çekim yapabilmeniz. Ben çekimlerimizi kendi kaldığımız Marina Mandarin Hotel’den yaptığım için özel olarak buraya çıkma gereği duymadık. Platform gece saat 23.00’a kadar açık. Platforma çıkış ücreti kişi başı ücret 23 SGD (2-12 yaş 17 SGD). 

Skypark Gözlem Platformu (Observation Desk)

Burası Bayfront (Mavi/Sarı Hat) Metro İstasyonlarına yürüyerek 6 dk (500 m) mesafede bulunuyor. Platform resmi ve özel davetler için de kullanıldığından mağdur olmamak adına gitmeden önce mutlaka telefon ile ziyarete açık olup olmadığını öğrenin.

Ayrıca, yine burada bulunan lüks Sky @ 57 restoranı veya görkemli CE LA VI Skybar’dan da aynı manzaraların keyfini çıkarabilirsiniz. CE LA VI Skybar ile ilgili ayrıntıları Singapur’da Ne Yenir? Nerede Yenir? başlıklı yazımda bulabilirsiniz. Çalışma Saatleri: Pazartesi-Perşembe 09:30-22:00, Cuma-Pazar 09:30-23:00. 

Int: https://www.marinabaysands.com/attractions/sands-skypark.html

Adres: 10 Bayfront Avenue, Singapore 018956, Singapore Tel: +65 6688 8826

-Sanat Bilim Müzesi (ArtScience Museum)

Marina Bay Sands Oteli’nin hemen önünde yer alan Sanat-Bilim Müzesi (ArtScience Museum) 2011 yılında açılmış. Dünya’nın ilk Sanat-Bilim müzesi olarak kabul ediliyor. 

Sanat Bilim Müzesi (ArtScience Museum)

Binanın nilüfer çiçeği tasarımı ve ışıklandırması tek kelimeyle muhteşem. Geleneksel sanat veya bilim müzelerinin çoğu yalnızca içlerinde bulunanlar için ziyaretçilerin ilgisini çekse de bu müzede durum böyle değil. 

İçerisi de bir o kadar etkileyici. Burada yakın geleceği yakalamanız mümkün. O kadar ki insanların yansıtılan görüntüleri ile etkileşime girebilmesini bile mümkün kılmışlar. Bunlara kinetik dijital sergi diyorlar.

Sanat Bilim Müzesi (ArtScience Museum)

Toplamda 50.000 m2 büyüklüğündeki bir alanda 21 galeri alanı var ve Dali’den Harry Potter’a kadar sergiler düzenli olarak değişse de Singapur’daki yaratıcı ve tarihi olan her şeyi burada görebiliyorsunuz. Müzeye giriş ücreti tercih ettiğiniz sergilere göre değişiyor. 1 ya da 2 sergi seçebiliyorsunuz ya da 7 sergiye birden girebiliyorsunuz. Tüm sergilere giriş ücreti kişi başı 37 SGD (7-12 yaş 17 SGD). 4 kişilik aile bileti 98 SGD. Sergiler ve ücretleri için tıklayınız.

Burası Bayfront (Mavi/Sarı Hat) Metro İstasyonlarına yürüyerek 11 dk (950 m) mesafede bulunuyor.

Çalışma Saatleri: 10:00-22:00 Int: https://www.marinabaysands.com/attractions/spectra.html

Adres: 10 Bayfront Avenue, Singapore 018956, Singapore Tel: +65 6688 8868

-Heliks Köprü (Helix Bridge)

Heliks Köprü (Helix Bridge) için Marina Bay Sands ile Esplanade’yi birbirine bağlayan yaya yolu da denebilir. Singapur Nehri girişinde 2010 yılında inşa edilmiş. 2011 yılında da Dünya’da en iyi ulaştırma yapısı seçilmiş. 

Heliks Köprü (Helix Bridge)

280 m uzunluğundaki köprü şekil itibariyle aslında eğimli bir DNA’yı sembolize ediyor. Paslanmaz çelik tencereyi duymuştum ama ilk defa paslanmaz çelik köprü de görmüş olduk.

Heliks Köprü (Helix Bridge)

Köprünün kenarlarına yapılmış çıkmalar sayesinde özellikle geceleri körfezin resmini çekmek için çok uygun bir yer.

Heliks Köprü (Helix Bridge)

Ayrıca, geceleri köprünün kendisi de çok güzel oluyor, inanılmaz bir görüntü oluşturuyor.

Singapore Flyer

Singapore Flyer, Asya’nın en büyük, Dünya’nın ise en büyük dönme dolaplarından biri. 165 m çapı ile meşhur London Eye’dan bile 30 m daha yüksek. Saniyede 0.21 m hızla dönerken size Marina Bay’i çok güzel şekilde izleme imkanı veriyor. 2008 yılında inşa edilmiş. 180 milyon $’a mal olmuş.

Singapore Flyer

Dönme dolap kapsüllerinin her biri aynı anda 28 yolcu alabiliyor. Tam bir dönüş 30 dk sürüyor. İsteyenler için tek kapsülde sevgiliniz ya da eşiniz ile yemek yemek bile söz konusu. 

Singapore Flyer

Bilet fiyatları yukarıda bahsettiğim gibi günün özelliğine ya da kişisel isteklerinize göre değişiyor. Standart biniş fiyatları ise kişi başı 33 SGD (3-12 yaş 21 SGD). Özel olarak bir kapsül kiralamak isterseniz fiyat 1000-2000 SGD aralığına çıkıyor. Ücretler ve rezerve için tıklayınız.

Burası Promenade (Mavi/Sarı Hat) Metro İstasyonuna yürüyerek 12 dk (850 m) mesafede bulunuyor.

Çalışma Saaatleri: 08.30-22.30 Int: http://www.singaporeflyer.com/

Adres: 30 Raffles Avenue, #02-05, Singapore 039803 Tel: +65 6854 5200

The Float at Marina Bay

The Float at Marina Bay aslında ülkedeki toprak azlığı ve değerliliğinin önemli bir göstergesi. Ülkenin bayramlarını kutlamak için bir stat yapıp toprak kaybetme lüksü olmadığı için böyle bir çözüm geliştirmişler ve 2007 yılında bu stadı yapmışlar. Şimdi büyük konserlerini ya da bayram kutlamalarını burada yapıyorlar.

The Float at Marina Bay

Stadın özelliği tahmin ettiğiniz gibi yüzüyor olması. Futbol sahasından %5 büyük. 1070 ton yani 9000 kişiyi ve 30 tonluk 3 askeri aracı ve 200 tonluk oturma grubunu taşıyabiliyormuş. Kara tarafına da 30000 kişilik platform yapınca yer sıklığı yaşayan ülkede yeni stad yapmaya da gerek kalmamış.

Burası Promenade (Mavi/Sarı Hat) Metro İstasyonlarına yürüyerek 10 dk (800 m) mesafede bulunuyor.

Adres: 20 Raffles Avenue, Singapore 039803 Tel: +65 6500 5265

Makansutra Gluttons Bay

1997 yılından beri faaliyet gösteren sadece Singapur’da değil Dünya’da sokak yemekleri kategorisinde öncü olarak gösterilen artık şirketleşmiş bir anlayış. Deniz ürünleri ile biraz da olsa aranız iyiyse Singapur’a gelip burayı denemeden olmaz.

Makansutra Gluttons Bay

Bizim de çok sevdiğimiz Makansutra Gluttons Bay ile ilgili ayrıntıları Singapur’da Ne Yenir? Nerede Yenir? başlıklı yazımda bulabilirsiniz. Çalışma Saatleri: Pazartesi-Perşembe 09:30-22:00, Cuma-Pazar 09:30-23:00. 

Int: http://www.makansutra.com/eateries-home.aspx?mid=1

Adres: 01, 8 Raffles Avenue, 15 Esplanade Singapore, Singapore 039802 Tel: +65 6438 4038

Değerlendirme

Yazımın başında da yazdığım gibi Singapur’u anlamak için Marina Bay Çevresinde Bir Gezi yapmak çok önemli. Bu kadar kısa bir rotada karşılaşacağınız olay ve sahneler çok farklı ve zengin. Bunu sakın kaçırmayın. 

Singapur ile ilgili diğer yazılarımız için Singapur Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın. 

Exit mobile version