Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Çamlar Arasında Gizlenmiş Saklı Göl

Yazı Dizisi : Denizli Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Canan E.Ersan

Bugünkü durağımız Denizli’nin Honaz İlçesi sınırları içinde yer alan çamlar arasında gizlenmiş Saklı Göl. Halk arasında Yukarı Dağdere Gölü de deniyor.

2571 m yüksekliği ile Ege Bölgesi’nin en yüksek dağı olan Honaz Dağı’nın zirvesinde yer alan göl, Yukarı Dağdere Köyü’nün 600 m batısında Saklı Göl Kamp ve Piknik Alanı’nda yer alıyor. Bu alan ise 1995 tarihinden itibaren Honaz Dağı Milli Parkı sınırları içerisinde…….

Saklı Göl

Bir yayla gölü de diyebileceğimiz göl özellikle fotoğrafçılar için muhteşem sahnelere sahip. Ziyaretçilerine ışığın göle yansıması ile birlikte bir tabloya baktıklarını hissettiriyor. 

Saklı Göl

Doğal güzellikleri ile son yıllarda özellikle dış mekan çekimlerinin ve doğa fotoğrafçılarının ilgi odağı olan Saklı Göl, şimdi de gezginler tarafından keşfedilmeyi bekliyor.

Saklı Göl Gezisi

Saklı Göl’e Ulaşım

Denizli-Ankara yönünde yaklaşık 28 km ilerleyip Kaklık Belediyesi’ne gelmeden sağa dönüş yapıp 9 km kadar dağ yolunda ilerlerseniz Yukarı Dağdere Köyü’ne ulaşabilirsiniz.

Saklı Göl

Burada tren raylarından geçtikten sonra her iki tarafında elma ve üzüm bahçelerinin olduğu yoldan devam ederseniz cennete benzeyen Saklı Göl Kamp ve Piknik Alanı’na ulaşabilirsiniz. Yol belli bir yere kadar asfalt, köyün girişine yaklaştığınızda toprak ve bozuk bir zemini var. Parka giriş ücretsiz olup araçlarınızı rahatça park edebileceğiniz alanlar bulunuyor.

Eğer Denizli’den toplu ulaşım ile gelmek isterseniz Denizli Otogarı’ndan Kaklık Mahallesi’ne kadar minibüs ulaşımı var. Buradan da 10 km mesafeyi taksi ile alabilirsiniz.

Saklı Göl

Yüksek ve sık çam ormanları tarafından gizlenmiş muhteşem bir göl adı gibi ama aynı zamanda biraz da gizemli mi ne? Direkt karşıdan görmeniz imkansız mutlaka yanına kadar gitmeniz gerek. Çevresinde piknik alanı olmasına rağmen ilk etapta terk edilmiş zannediyorsunuz. 

Saklı Göl

Sadece bir göl değil bağrında nice güzellikleri, nice cevherleri barındıran bir doğa hazinesi de denebilir…

Denizden yüksekliği 1080 m olan kriter gölünün çapı da 300 m civarında ve işin ilginci beslendiği bir kaynak yok ama  suyu oldukça berrak ve temiz. Bunun sebebi dibinden kaynaması.

Balık Tutan Çocuk

Etrafı sık çam ormanlarıyla çevrili, günübirlik geziler ve doğa yürüyüşleri için ideal olan gölün suyu tatlı, farklı tatlı su balıkları ve canlılarını ise bol. Gölde de balık tutabiliyorsunuz.

Ününü fotoğrafçıların gezginlere aktardığı o muhteşem ve keskin yansımalar ile kazanmış. Çünkü o yansımalar ile birlikte sanki doğanın bir sahnesi haline geliyor. Suyun temiz ve berraklığından dolayı muhteşem yansıma karşısında kayıtsız kalamıyor insan.

Sazlar

Gölün çevresindeki sazlar ise yeşili maviyle buluşturarak bu güzelliği tamamlıyor.

Göl, gerçekten de Honaz’ın zirvesinde gerçekten gizli bir cennet. Tertemiz havası ve özellikle yazın Burası Denizli’ye göre daha serin olması ise ayrı bir güzelliği…

Birde gölün ortasında sazlardan oluşan zaman zaman mevsim şartlarına göre hareket eden bir ada parçası da bulunmakta.

Saklı Göl ve Haşhaş Tarlası

Mayıs ve Haziran ayları içinde buraya gelirseniz köyün girişinde beyaz ve pembelerin hakim olduğu haşhaş çiçekleri gölün girişine kadar size eşlik ediyor.

Haşhaş Tarlası

Kışın gelirseniz ise yüksekliği nedeniyle çok fazla kar yağışının olduğu bir bir alan ve muhteşem bir kar manzarası ile tekrar gelmek adına güne nokta koyarak ayrılıyorsunuz oradan….

Saklı Göl’de Ne Yenir? Nerede Kalınır?

Çam ağaçları arasında oldukça güzel manzaraya sahip olan gölün çevresinde ahşap masalar, banklar, localar inşa edilmiş. Belli mesafe aralıklarla çeşme ve wc ler de bulunuyor.

Saklı Göl

Gerek ailece günü birlik piknik yapmaya gerekse kamp kurmak için oldukça uygun. Ancak henüz alışveriş ve ihtiyaç temin edebilecek bir tesis olmadığından eksiklerinizi gelirken temin etmeniz gerekiyor.

Sonuç olarak yol güzergahınız Denizli-Ankara istikameti üzerindeyse ve biraz mola verip temiz hava almak isterseniz mutlaka Yukarı Dağdere Köyü’ne gidip Saklı Göl’e uğramalısınız. Denizli’nin bu sahnesi unutulmaz izler bırakacak belleklerinizde…

Bir de önemli bir not ekleyeyim. Zamanınız varsa sadece 15 km kuzeyde bulunan Gizli Pamukkale Kaklık Mağarası‘nı da görmeye gidin.

Denizli ile ilgili diğer yazılarımız için Denizli Gezi Rehberi‘ne, göller bölgesi ile ilgili diğer yazılarımız için Göller Bölgesi Gezi Rehberi‘ne bakabilirsiniz.

Exit mobile version