Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Lizbon’un Yeni Yüzü Cais do Sodre

Yazı Dizisi : Lizbon Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Lizbon’un Yeni Yüzü Cais do Sodre hem geleneksel hem de modern yönleriyle kentin dönüşümüne öncülük eden sade ama havalı bir Lizbon semti.

Ben de size kendi fotoğraflarımla gelirseniz bahse konu semt ile ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz tüm bilgileri aşağıdaki başlıklarda paylaşmaya çalıştım.

Cais do Sodre Gezisi

Cais do Sodre’den Ulaşım

Semt, ulaşım yönü ile Lizbon’un merkezlerinden biri. Bu nedenle tüm son duraklar burada olduğundan tüm yollar da buraya/buradan çıkıyor. Havaalanı ile metro bağlantısı da var. 

Cascais

Cascais yönüne gidecek olan trenler Cais do Sodré Tren İstasyonu’ndan, Cacilhas’a ve Seixal’e giden botlar Cais do Sodré Terminali (Terminal Fluvial do Cais do Sodré)’nden kalkıyor.

Cais do Sodre

Banliyö tren ücretleri tek yön 2,25 €, tramvay ücretleri tek yön 2,9 € ve otobüs ücretleri tek yön 1,45 €. Lisboa Card sahibiyseniz ulaşım için ücret ödemiyorsunuz. Lisboa Card geçmeyen bot ücretleri de gidilecek yere göre 1,2-2,75 € arasında değişiyor.

Cais do Sodre’de Gezilecek Yerler

Gezilecek yerler kapsamında daha çok Timeout Pazarı ve Ribeira das Naus ön plana çıkıyor.

-Timeout Pazarı

Mercado da Ribeira’nın bir bölümünü oluşturuyor. Burası için sanırım birbirinden bağımsız yiyecek stantlarının çevrelediği geniş bir masalar grubunun tek bir çatı altında toplandığı anlayış diyebilirim. 

Timeout

Burası eskiden belediye pazarıymış. Daha sonra burayı Timeout dergisi alıp Lizbon’un en popüler yemek mekanlarından birine dönüştürmüş.

Timeout

Ancak normal pazarlardan farkı daha karizmatik ve gösterişli bir belediye pazarı olması. Artık patronlar bile burada buluşup yemeklerini yiyor. 

-Ribeira das Naus

Yere uzanıp Tejo Nehri’ni seyredebileceğiniz bağımsız bir kıyı şeridi. 

Praça Do Comercio-Ribeira das Naus Sahili

Özellikle Ticaret Meydanı (Praça Do Comercio)’ndan çıkıp sahilden Ribeira das Naus’a yürümek çok zevkli.

Cais do Sodre

Özellikle de Ribeira das Naus gün batımında harika bir yer oluyor.

Cais do Sodre’de Ne Yenir? Nerede Yenir?

En popüler mekan tabii ki semt ile birlikte anılan Mercado da Ribeira’nın bir bölümünü oluşturan Timeout Pazarı. 

Timeout Pazarı

Buranın en önemli özelliği ise deniz ürünleri dahil yemeklerde yöresel ürünler kullanılması. Deneyimlediğimiz mekan ile ilgili ihtiyacınız olabilecek tüm detayları  Lizbon’da Ne Yenir? Nerede Yenir? başlıklı yazımda okuyabilirsiniz.

Değerlendirme

Buranın keyfini çıkarmanın en güzel bir yolu gün batımında Ticaret Meydanı (Praça Do Comercio)’ndan çıkıp sahilden Ribeira das Naus’a yürümek, gün battıktan sonra da Timeout Pazarı’nda yemek yemek. 

Lizbon ile ilgili diğer yazılarımız için mutlaka Lizbon Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version