Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Saklı Cennet Kolak Gölü

Yazı Dizisi : Denizli Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Canan E.Ersan

Bugün size Dağların Arasında Kalan Saklı Cennet Kolak Gölü Piknik ve Kamp Alanı’nı tanıtmak istiyorum.

Yaz kış gözetmeksizin doğadan ayrı kalamayıp farklı yerler keşfetmeyi, fotoğraf çekmeyi, kamp ve trekking yapmayı sevenlerden misiniz ? Öyleyse gezi rehberinize ekleyebileceğiniz sessiz sakin, doğayla iç içe olan Kolak Gölü Piknik ve Kamp Alanı’nı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Göl, Denizli İli Çameli ilçesi Kolak Köyü sınırları içerisinde Denizli-Burdur sınırları yakınlarında bulunuyor. Son dönemde gölün çevresinde yapılan otopark çeşme, barbekü, tuvalet vb. altyapı çalışmaları ile Kolak Gölü Kamp Alanı bir cazibe merkezi haline geldi.

Kolak Gölü

Halen gezgineler ve fotoseverler tarafından çok bilinen bir yer değil ama gelecekte doğa fotoğrafçılarının uğrak yeri olacağından eminim.

Kolak Gölü Gezisi

Kolak Gölü Piknik ve Kamp Alanı’na Ulaşım

Göl, Denizli’ye 111 km (2 saat), Acıpayam İlçesi’ne 62 km (1 saat) ve bağlı olduğu Çameli İlçesi’ne 22 km (34 dakika) mesafede bulunuyor.

Kamp Alanı Çevresindeki Küçük Dereler

Göl, Kolak Köyü’nün 3 km kuzey batısında. Köy, çok dağınık bir yerleşim alanına sahip olduğu için ormanlık alanın hakim olduğu virajlı bir yol güzergahı üzerinde, sık ve büyük cam ağaçlarının eşliğinde seyir ediyorsunuz.

Kolak Gölü Piknik ve Kamp Alanı

Tamamen bir krater gölü olan göl güzel manzara ile sessizlik ve huzurun adresi gibi.

Kamp Alanı Çevresindeki Küçük Dereler

Jeolojik olaylar neticesinde binlerce yıl önce bir dere iken göle dönüşmüş. Gölün etrafı çınar, çam ve söğüt ağaçları ile kaplı. Özellikle sonbaharda gelirseniz gölün çevresindeki ağaçların renk cümbüşü sizi büyüleyecektir.

Göl ve Ördekler

Bu güzel yeşil gölde sizi ilk karşılayan sıcak kanlı ördek ailesi oluyor. Alışık olduklarından hemen yanınıza geliyorlar. Onları da beslemeyi ihmal etmiyoruz tabii ki…

Kolak Gölü Kamp Alanı Yürüyüş Yolları

Piknik yapmak isteyenler için oturma alanları, barbekü, çeşme ve otopark imkanı mevcut. Doğa severler için de harika yürüyüş yolları var. Balık tutmayı sevenler ise gölde balık tutabiliyor.

Nerede Kalınır?

Doğa severler için karavan ve kamp alanları var. Özellikle de çınar ağaçları altında kuracağınız çadırınız ile doğayı tam olarak hissedebileceğimiz muhteşem bir kamp alanına sahip.

Kolak Gölü

Ancak yine de biraz daha şehire yakın kamp yapmak istiyorsanız Çameli İlçe merkezinin kuzeybatısında yürüyüş mesafesinde Paşaderesi olarak bilinen park ve çay bahçesi ile özel kamp alanlarının bulunduğu bir mesire alanı bulunuyor. Alışveriş ve malzeme temininizi buradan yapabilirsiniz. Ayrıca, burada kamp yapmak ve buradan günü birlik olarak göle gelmek de mümkün.

Kolak Gölü

Kolak gölü hafta sonu geçirmek ve hafta içi stres ve yorgunluğunu atmak için çok güzel bir yer. Artık tadını çıkarmak da size kalıyor.

Denizli ile ilgili diğer yazılarımız için Denizli Gezi Rehberi‘ne, göller bölgesi ile ilgili diğer yazılarımız için Göller Bölgesi Gezi Rehberi‘ne bakabilirsiniz.

Exit mobile version