Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Prag’da Gece Tekne Turu

Yazı Dizisi : Prag Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Yaprak Bilge Çelebioğlu

Avrupa’nın en güzel ışıklandırılmış şehirlerinden biri olduğu için Prag’da Gece Tekne Turu yapılmadan dönülmemesi gereken bir faaliyet olarak görülüyor.

Buraya gelmeden önce tekne turu ile ilgili bilgi toplamaya çalışırken neredeyse herkes Prag‘da gece tekne turu yapmaya gerek yok demişti.

Ancak buraya gelince gördüm ki bunu söyleyenler ne Prag’ı gezmiş ne de tekne turu ile ilgili en ufak bilgileri var.

Prag bir ortaçağ şehri. Vltava Nehri de ortaçağın güzellikleri ile dolu bir nehir. Bu durumda böyle bir tekne turu yapmadan bu şehri gördüm demek bir eksiklik değil mi sizce?

Prag’a gelip en kısasından da olsa bu güzel şehrin panaromik manzarası eşliğinde bir tekne turu yapmamışsanız çok yazık ama hayatınız boyunca unutmayacağınız çok önemli bir faaliyeti kaçırmışsınız diyebilirim.

Prag’da Gece Tekne Turu

Turun Özellikleri

Çok keyif alacağınız bahse konu tekne turları gündüz ya da gece yapılıyor. Gündüz 1 saatlik turlardan gece yemekli 3 saatlik turlara kadar değişik konseptler sunuluyor.

Prag’da Gece Tekne Turu

Benim size tavsiyem kesinlikle güzel bir akşam da olması düşüncesiyle gece yemekli tekne turu.

Zaten akşam yemeği için kişi başı 20 € civarında bir para ödeyeceksiniz. Bu ücrete kişi başı 10-15 € daha eklerseniz akşam yemeğinizi hayatınız boyunca unutmayacağınız muhteşem bir geceye çevirmek sizin elinizde.

Bir de bazı yazı ve yorumlarda gördüğüm  klişeleşmiş “Çek damak tadı bize uymaz”  ifadelerine hiç kulak asmayın.

Prag’da Gece Tekne Turu

Adamlar, Çek ve dünya mutfağından oluşan o kadar zengin ve lezzetli bir açık büfe (soğuk büfe, sıcak büfe ve tatlılar) hazırlıyor ki inanamazsınız. ayıp olmasın diye çekmedim ama tam bir ziyafet.

Özellikle tatlı su balık mezelerinde ustalaşmışlar. Kalamar karides deseniz bol bol. Eğer bizim gibi deniz ürünü müdavimiyseniz yaşadınız yanında talebinize bağlı içkisi de cabası…

Canlı müziğin serenadı eşliğinde teknenin güvertesinden etrafa bakıp göreceğiniz görüntülere hayran kalın.

Ücrete gelince 3 saat süren bu tur için kişi başı 39 € talep ediliyor.

Buradaki en önemli husus kesinlikle önceden rezervasyon. Çünkü talep çok. Gününüzün kabusa dönmesini istemiyorsanız mutlaka bu konuyu göz önünde bulundurun. Tüm bilet ve kapsamları için tıklayınız. 

Prag’da Gece Tekne Turu

Tekne’nin kalkış yeri Dvořákovo Nábřeží Çekya Endüstri ve Ticaret Bakanlığı (Ministerstvo průmyslu a obchodu) önündeki iskeleler.

Tekne akşam saat 19:00’da kalkıyor. Size söylenen saatten 10 dakika önce burada olmanız önemli. Karşılamada sizlere birer içki veriyorlar. Tadını çıkarın.

Çekya Endüstri ve Ticaret Bakanlığı (Ministerstvo průmyslu a obchodu)

İlk olarak Çek Köprüsü (Čechův most) altından geçerek Vltava Nehri boyunca yolculuğumuza başlıyoruz.

Prag Kalesi 

Mánes Köprüsü (Mánesův most) arkamızda kaldıktan sonra ilk olarak Dünya’nın En Büyük Kale Kompleksi Prag Kalesi (Pražský hrad) karşılıyor sizi.

Karl Köprüsü (Karlův most)

Ve işte Karl Köprüsü (Karlův most), Vltava Nehri üzerine kurulmuş en tarihi köprü. Gece ışıklandırmaları ile birlikte gerçekten güzel bir görüntü veriyor.

Vyšehrad Kalesi (Vyšehrad hrad)

Tekne turunda en uzak nokta 11. yy.da inşa edilmiş tarihi Vyšehrad Kalesi (Vyšehrad hrad) ve Aziz Peter ve Aziz Paul Bazilikası (Bazilika svatého Petra a Pavla). Buradan itibaren tekne geriye dönüşe geçiyor.

Sonuç olarak söylenenlere kulak asmayın. Yaklaşık 3 saat süren Prag’da Gece Tekne Turu gerçekten de şehre gelenlerin mutlaka yaşaması gereken bir faaliyet. Kesinlikle ödeyeceğiniz ücrete değer. Mutlaka programınıza alın.

Prag gezisi planlıyorsanız Prag Gezi Rehberi‘ne bölgesel planlama yapıyorsanız Orta Avrupa Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version