Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Budapeşte’de Gece Tekne Turu

Yazı Dizisi : Macaristan Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Yaprak Bilge Çelebioğlu

Avrupa’nın en güzel ışıklandırılmış şehri olduğu için özellikle Budapeşte’de Gece Tekne Turu yapılmadan dönülmemesi gereken bir faaliyet olarak görülüyor.

Budapeşte‘ye gelip en kısasından da olsa bu güzel şehrin panaromik manzarası eşliğinde bir tekne turu yapmamışsanız çok yazık ama hayatınız boyunca unutmayacağınız çok önemli bir faaliyeti kaçırmışsınız diyebilirim.

Çok keyif alacağınız bahse konu tekne turları gündüz ya da gece yapılıyor. 24 saat sınırsız kullanımlı bir bilet ile bu güzel keyfi yaşayabilirsiniz. Saat ise ilk kullanımdan itibaren çalışmaya başlıyor.

Üstelik Avrupa’nın pek çok ülkesinin tersine akrabalarımız bizi de düşünmüş. Kulaklıklarda 16 dil arasında Türkçe anlatım da var. Son sefer ise 22.00’da yapılıyor.

Unutmadan bir de not, kışın değil ama yazın yapılan turlarda Margaret Adası da uğranılan duraklar arasında.

Buradaki en önemli husus kesinlikle önceden rezervasyon. Çünkü talep çok fazla. Rezervasyon yaptırmadan rıhtıma gelirseniz en az 2 tura binememeniz başka bir deyişle 2 saatinizi bekleyerek boşa geçirmeniz çok olası. Gününüzün kabusa dönmesini istemiyorsanız mutlaka bu konuyu göz önünde bulundurun.

Gezinin konseptine bağlı olarak tur fiyatları da 8-60 € arasında değişiyor. Örneğin gece 22.00’da 45 dakikalık bir tekne turu kişi başı 8,8 € iken buna 2 içki eklerseniz 16 € oluyor. Bir kadeh içki, 4 çeşit yemek ve canlı müzik eşliğinde daha küçük tekneler ile yapılan bir gezi tercih ederseniz 2,5 saat süren bir tur için kişi başı 60 € ödüyorsunuz. Tüm bilet ve kapsamları için tıklayınız. 

Budapeşte’de Gece Tekne Turu

Turların kapsamına gelince deneyimimiz çerçevesinde böyle bir turu tercih etmeniz halinde yaşayacaklarınızı aşağıda sırasıyla anlatmaya çalışacağım.

Budapeşte’de Gece Tekne Turu

Budapeşte’de Gece Tekne Turu, biletini aldığınız tur şirketinin Tuna Nehri’ndeki terminalinden başlıyor. Bu terminaller de genel olarak Özgürlük Köprüsü (Szabadság híd) civarında bulunuyor. Biz 8 Numaralı Rıhtımdan tekneye bindik.

Hava oldukça soğuk. Havanın soğukluğu Tuna Nehri’nin soğukluğu eklenmiş sizi inceden inceden donduruyor.

Özgürlük Köprüsü (Szabadság híd)

Ancak iyi bir fotoğraf makineniz varsa ve hava da dolunaylı, bulutsuz ve açıksa gerçekten çok şanslısınız. Çünkü çekim için bundan daha güzel bir gece olamaz.

Biz de fırsatı kaçırmıyor iyi bir fotoğraf makinemiz olmasa da soğuğa da aldırmayıp teknenin arka tarafındaki yerimizi alıyoruz. Malesef fotoğraf çekecek arkadaşlarım bu soğuğu göze almak zorunda…

Elisabeth Köprüsü (Erzsébet híd)

İlk olarak Elisabeth Köprüsü’müm altından geçiyoruz. Buradan İç Şehir Kilisesi (Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom)’ni de görmek mümkün.

Budin Kalesi (Budavári Palota)

İki taraflı olarak yapılan ışıklandırma o kadar güzel ki panorama tüm soğukluğa rağmen içinizi ısıtıyor. Şu an Budin Kalesi önlerindeyiz. Zincirli Köprü’ye yaklaşıyoruz.

Zincirli Köprü (Széchenyi Lánchíd)

İşte Zincirli Köprü, aslında Budapeşte’nin sembollerinden biri.

Zincirli Köprü (Széchenyi Lánchíd)

Ancak gece ışıklandırılınca daha da güzel oluyor.

Zincirli Köprü ve Budin Kalesi

Zincirli Köprü ve Budin Kalesi arkamızda kalıyor.

Balıkçı Tabyası (Halászbástya) ve ön tarafta Reform Kilisesi (Szilágyi Dezső téri református templom)

Şimdi ise Budapeşte’nin yine sembol yapılarından biri olan Balıkçı Tabyası  ve ön tarafta Reform Kilisesi  görülüyor. Buradan itibaren dönüşe geçiyoruz.

Macaristan Parlamento Binası (Országház)

Tekne turunun dönüş bölümündeki en güzel sahne Dünyanın üçüncü büyük parlamento binası olan Macaristan Parlamento Binası. Yaklaşık 1 saat süren Budapeşte’de Gece Tekne Turu tekneye bindiğimiz rıhtımda son buluyor.

Değerlendirme

Budapeşte gündüz ayrı gece ayrı güzel. Bunu Tuna Nehri’nden 2 taraflı olarak görmek ise ayrı bir keyif.

Macaristan Parlamento Binası (Országház)

Biletler de 24 saatlik olduğu için tüm arkadaşlarım hem gündüz hem de gece birer tekne turu mutlaka yapmalı. Kesinlikle buna değer.

Budapeşte ile ilgili diğer yazılarımız için Budapeşte Gezi Rehberi‘ne, bölgesel bir gezi planlıyorsanız Orta Avrupa Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version