Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Borkatakomba Étterem, Budapeşte’de Çigan Gecesi

Yazı Dizisi : Macaristan Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Borkatakomba Étterem, Budapeşte’de Çigan Gecesi yaşamak isteyenlerin ortak adresi. Macar yemekleri ve halk dansları eşliğinde yemeğinizi yiyor, çingene müzikleri eşliğinde coşuyorsunuz.

Burada tur organizasyonları da aile ve iş yemekleri de yapılabiliyor. Bu nedenle Budapeşte gezi programlarının da vazgeçilmez yerlerinden biri..

Daha önce Türk televizyonlarında da çokça program yapılan restoran, 1994 yılında beri Palace Catering tarafından işletiliyor. Her gece 18:00-23:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

İşin özeti ise şu…1902 yılında inşa edilmiş eski bir binanın içerisinde mahzen şeklinde 100 m uzunlamasına yan yana salonlardan oluşan bir restoran düşünün ve bu salonların kendinizi özel hissetmenizi sağlayacak şekilde dekore edilip enteresan şekilde süslendiğini…ve buna yerel yemek ve folklorik sahnelerin eklendiği….

Borkatakomba Étterem

İşte bu ortamda ortaçağ Macar Dünyası’nda hiç unutmayacağınız güzel ve öğretici bir gece yaşayacağınızı….ve belki de çoğunuz için tüm zamanların en misafirperver restoranlarından birini görmüş olacağınızı…işte öyle bir şey….

Borkatakomba Étterem’e Ulaşım

Merkezin 10 km güneyinde kalan restorana arabayla 20 dakikada ulaşmak mümkün. Toplu ulaşım ile gelmek isterseniz  kaldığınız yerden Szent Gellért tér Metro İstasyonu’na ulaşıp buradan 15 dakikada bir kalkan 133 Numaralı Otobüslerle 30 dakikada restorana ulaşabilirsiniz.

Adres: 1222 Budapest, Nagytétényi út 64., Hungary

Borkatakomba Étterem

Borkatakomba Étterem 4 ayrı bölümden oluşuyor.

-Varil Odası

Şarap olmak isteyenlere burada tadım yaptırılıyor. Dünya’nın en büyük şarap varilleri de burada bulunuyor. İsterseniz burada mum ışığında romantik bir ortamda varillerin içerisinde özel bir yemek yiyebiliyorsunuz.

Borkatakomba Étterem

6 varilin olduğu bölüm 36 kişi kapasiteli.

-Meyhane

Eski Macar meyhane havası verilen bir bölüm. Soba ile ısıtılıyor. Uzun masaları ve bankları var.

Borkatakomba Étterem

40 kişi kapasiteli. Zithern Grubu burada canlı müzik de yapıyor.

-Şovalyeler Salonu

Ortaçağ atmosferinin yaratıldığı bu salon gece, ziyafet, resepsiyon vb. faaliyetler için çok uygun. 110 kişi kapasiteli.

-Sahneli Salon

Borkatakomba Étterem’in oturma düzenine sahip ana salonu. Genel olarak Macar yemekleri eşliğinde Macar eğlence anlayışının yapancılara sergilendiği yer de diyebilirim.

Burada 5 Macar Çingenesinden oluşan Tamás Radics grubu misafirleri eğlendirirken halk dansları grubu da Macar danslarıyla çok güzel gösteriler yapıyor.

Borkatakomba Étterem’de Bir Gece

İster turla, ister ailenizle ister arkadaşlarınızla gelin mutlaka işletmeci sizi kapıda karşılıyor. Hemen girişte kısa bir sohbetten sonra kayısı likörü ve aperatiflerden tattırıyorlar. Burada restoranın tarihini, mahzenleri vb. anlatıyorlar.

Şarap üretimi ile ilgili bilgi verip varil odasındaki şarap müzelerini gezdiriyorlar. İsteyenlere kendi ürettikleri şarapları tattırıyorlar.

Daha sonra Sahneli Salonda sizler için hazırlanmış yere oturuyorsunuz. Eğer grup ya da tur ile geldiyseniz masanız da bayrak oluyor. Etrafa şöyle bir bakarsanız uluslararası bir salonda bütün Dünya ile beraber yemek yiyip eğlendiğinizi anlıyorsunuz.

Borkatakomba Étterem

Genel olarak eğlence sektöründe Avusturya ve Macaristan’da Macar Çingeneleri hakim. Burada da bunu görüyorsunuz.

-Yemek

Çorba, 3 çeşit yemek, tatlı ve limitsiz şaraptan oluşan bir menü sunuluyor. Macar yemekleri zaten bizim ağız tadımıza oldukça uygun.

Çorba olarak Macarların Dünya’ya kazandırdığı önemli tatlardan gulaş çorbası veriliyor. Bu çorba için patatesli kuşbaşı dana et yemeğinin sulandırılmışı diyebilirim açıkçası ben çok sevmedim ama Macaristan’da her yerde bu çorbayı göreceksiniz zaten…

Yemek olarak ortaya ördek, ceylan ve tavuk eti üçlemesi servis ediliyor. Hepsini severek yiyebilirsiniz. Ceylan eti Macaristan’da oldukça sevilen bir et. Çok fazla yetiştirilip çok fazla da tüketiliyor.

Tatlı olarak kestane tatlısı servis ediyorlar ki çok seveceğinizden eminim.

Servis devam edip siz yemeğinizi yerken de sahne de muhteşem ve profesyonel şovlar eşliğinde folklorik danslar sergileniyor.

Tabii ki bu danslara bir şekilde sizlerin de katılımını sağlıyorlar. Kaçamıyorsunuz sizi bir şekilde o sahneye çıkartıyorlar ona göre…

İsterseniz bu ortamda fotoğrafınızı da çekiyorlar (10 €). İsterseniz bu fotoğrafları alacağınız şişe şarapların üzerine hatıra olarak da koyabiliyorlar.

Bu gösteriler sırasında masaların arasında gezen müzisyen Macar Çingenelerinin de yine Türkiye’de bilinen şarkıları çalıp bahşiş almadan bir yere gitmediğini de belirteyim ama gerçekten de hak ediyorlar hepsi tam eğlence insanı…

ve isterseniz yemeğin sonunda hediyelik şaraplarınızı da alıp güzel bir gece geçirmiş olarak otelinize dönüyorsunuz.

Yaklaşık 3 saat süren bu programdan sonra muhteşem bir gece yaşamış hafif çakırkeyif mutlu bir şekilde uykunuza dalıyorsunuz.

Tüm bu gece için ise kişi başı 55 € ödüyorsunuz.

Değerlendirme

Borkatakomba Étterem, Macar kültürünü; tatlarıyla, müziğiyle ve dansıyla tanımak için Budapeşte’deki en güzel yerlerden biri. Verilen ücrete değer mi derseniz kesinlikle değer. Bu nedenle Budapeşte’ye gidecekseniz mutlaka bu parayı da bir kenara ayırın.

Budapeşte ile ilgili diğer yazılarımız için Budapeşte Gezi Rehberi‘ne, bölgesel bir gezi planlıyorsanız Orta Avrupa Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version