Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

La Barceloneta, Akdeniz’in En Sosyal Plajı

Yazı Dizisi : Barselona Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

La Barceloneta, Akdeniz’in en sosyal plajı iddiasındayım çünkü bu plajda tamamen cıvıl cıvıl ve rengarenk bir ortamda bütün bir dünya ile denize girerken şezlong-şemsiye alın ya da almayın bir plajın gerektirdiği tüm hizmetleri tam ve yerinde alabiliyorsunuz.

La Barceloneta, aslında plajın hemen başlangıcında bulunan mahallenin adı. Hemen ön tarafında yer alan La Barceloneta plajı ise Barselona’da en çok rağbet gören plaj.

Bölgenin önemli bir kısmı 1992 yılında Barcelona’da gerçekleştirilen olimpiyatlar esnasında inşa edilmiş. Bu nedenle bu bölgenin arkasındaki eski mahalle hariç tüm sahil Barcelona’nın diğer mahallerinin aksine oldukça modern.

La Barceloneta

Tabii ki buradan bir Patara bir Altınkum beklemeyin ama buranın da büyük bir şehir olduğunu, plajın da şehrin tam göbeğinde olduğunu unutmayın. Bugün hangimiz yaşadığımız şehrin hemen göbeğinde işten çıkıp denize girebiliyoruz ki?

Serin Sular

Zaten burayı güzel yapan şey aslında plajı değil ortam. Plaj bir tarafa günün her saati spor yapanları, koşanları, tekerlekli patencileri seyretmek o kadar güzel ki…

La Barceloneta

Plajda en çok dikkatimi çeken ise insanların bizdekinin tam tersine giderken tüm çöplerini plaj girişindeki çöp kutularına sınıflandırılmış olarak atmaları oldu. Gerçekten helal olsun.

Kalabalık değil tenha bir plaj tercihi olanlar için yine sahil şeridinin bir uzantısı olan Bogatell’i tavsiye edebilirim.

La Barceloneta Plajı’nın Özellikleri

Plaj yaklaşık 3-4 km uzunluğunda.

Şehir içerisinde olmasına rağmen mavi bayraklı.

Şehir plajı kriterinde Dünya’da en iyi 10 arasında.

Serin Sular

Şemsiye 6 € iki şezlong 10 €.

Her türlü yiyecek ve içki servisi yapılıyor. Fiyatlar uygun. Özellikle mohitoları işte bu dedirten cinsten..

Dünya’nın her tarafından her renkten insan görmek mümkün.

Duş kabin vb. her imkan var.

Denize girilmekle birlikte daha çok güneşlenmek için tercih ediliyor.

Plajda üstsüzlerin yanı sıra altsızları da görebilirsiniz.

Hemen arka tarafında bulunan Barceloneta Mahallesi’nin sokak aralarında her türlü yiyecek alternatifi var.

La Barceloneta

Plajın başlangıcında yer alan W Barcelona oteli İspanya’nın en pahalı oteliymiş. Akşamları çok güzel bir görüntü veriyor. Dikkat edilirse Dubai’deki Burj el Arap binasına benziyor. Çünkü mimarları aynı.

La Barceloneta

Plajın bünyesinde spor yapabilmeniz ya da ağırlık çalışabilmeniz için gerekli donanım da var.

La Barceloneta Plajı’na Ulaşım

Plajın ulaşımı son derece basit. Mutlaka toplu ulaşım gerektirmiyor. La Rambla-Mirador de Colom-Maremagnum ve Portvell’i geçtikten sonra 10 dakika içerisinde buraya varabilirsiniz.

La Barceloneta

Yok ben yürümek diyorsanız sarı renkli L 4 metro hattı ile buraya gelebilirsiniz. Barceloneta ya da Ciutadella | Vila Olímpica size en uygun duraklar.

La Barceloneta ‘da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Plajın arkasındaki aynı adlı mahalle yemek içmek için oldukça zengin bir bölge. Hemen yanı başınızda bulunan Port Olímpic özelinde oldukça da uygun fiyatlara sahip.

Plaj

Bu bölge ile ilgili deneyimlediğimiz tüm yer ve ayrıntılarını Barselona’da Ne Yenir ? Nerede Yenir ? başlıklı yazımda bulabilirsiniz.

Değerlendirme

Plaj gerçek bir kültür deneyimi. Tüm dünyayı bir arada görebileceğiniz belki de ender yerlerden.

Böyle bir deneyimi yaşamayı sakın kaçırmayın. Zaman durumunuza bağlı olarak bir öğleden sonranızı mutlaka buraya ayırın.

La Barceloneta

Barselona ile ilgili diğer yazılarımız için Barselona Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version