Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Kerpe, Kocaeli’nin İncisi

Yazı Dizisi : Kocaeli Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Ersin DİN

Kerpe, Kocaeli’nin incisi güzel bir tatil beldesidir demek yanlış olmaz. Güzel plajları, dalgaların meydana getirdiği muhteşem kaya oluşumları ve ormanlarıyla  çok şirin bir yer. Karadeniz iklimine dahil olmasından dolayı da mükemmel bir bitki örtüsüne sahip.

Kafa dinlemek, ormanda yürüyüş yapmak, kürek çekmek ve denize girmek için gerçekten güzel bir yer hem sessiz hem de kendi halinde…

Kerpe

Beldenin büyük dezavantajı ise İstanbul’a yakın olması. Özellikle hafta sonu ve sezonda tercih edilen bir yer olması maalesef betonlaşmayı da tetikliyor. Yani güzelliği hem nimeti hem de laneti oluyor. Kültürel iç turizmi ise tamamen öldürüyor.

Bu nedenle burayı sevmek, aşık olmak istiyorsanız sezonda değil denizin hala sıcak ama şezlongların boş olduğu eylülde gidin. Harika bir hafta sonu kaçamağı olsun size…

Kerpe Gezisi

Kerpe’ye Ulaşım

Beldeye İstanbul’dan (150-180 km : 2-3 saat) ya da Ankara’dan  (370 km : 4 saat) ulaşmak için Kandıra Kavşağı’nda otoyoldan ayrılıp Kandıra yol ayrımını takip etmeniz ve Kandıra dahil 50 km hiç bir yere sapmadan devam etmeniz yeterli. Kandıra-Kefken yönünde Narköy mevkiinde yoldan ayrılıp sola saparsanız 4 km sonra Kerpe Plajı’na ulaşabilirsiniz.

Kerpe

Beldeye 0tobüs ile gitmek isterseniz İstanbul Esenler-Harem Otobüs Terminallerinden her saat kalkan otobüslerle (Gürkan Turizm) önce direkt Kandıra Terminaline gelmelisiniz. Bu yolculuk yaklaşık 2-3 saat sürüyor. Ücret ise 30-38 TL arasında değişiyor. İzmit’ten gelecekseniz 800 numaralı halk otobüsleri ile 1 saatte Kandıra’ya ulaşabilirsiniz.

Kandıra Terminali’nden de varsa otobüs firmasının servisi, 818 numaralı özel halk otobüsleri  ya da 15 dakikada bir kalkan Kerpe-Cebeci minibüslerini kullanarak beldeye ulaşabilirsiniz.

Kerpe’de Görülecek Yerler

-Kartal Kayalıkları

Kartal Kayalıkları

Beldenin en meşhur yeri. Belde ile bütünleşmiş bir doğa harikası demek mümkün. Karadeniz’in en ilginç falez oluşumları da denebilir.

Kartal Kayalıkları

Dalga ve rüzgar etkisiyle oluşturduğu falezler bugün herkesin ilgisini çekiyor.

Kartal Kayalıkları

Denize girmek, gün batımı izlemek, balık tutmak ve fotoğraf çekmek için çok güzel bir yer.

Kartal Kayalıkları

Özellikle gündüzleri çok yüksekten atlamayı sevenler deniz içerisinde görünmeyen kaya riskine de aldırmayıp bırakıyorlar çok yükseklerden kendilerini serin sulara.

Akşam olmaya yüz tutunca yüksek atlamacılar yerlerini gün batımını seyretmek isteyenler ile fotoğrafçılara bırakıyor. Bu saatlerde balık avcılarını da burada görmek mümkün oluyor.

Kartal Kayalıkları

Söylediklerine göre kayalıklar sezonuna göre istavrit, lüfer, palamut ve sarıkanat cenneti. Eşkina ise buraya özel bir balıkmış.

Kartal Kayalıkları

Burada mutlaka deniz keyfi, balık keyfi  ve gün batımı keyfi yaşanmalı. Özellikle gün batımında fazla da kimse yoksa fotoğraf çekimi için de çok güzel sahneleri var.

-Kerpe Halk Plajı

Kerpe Halk Plajı

Kartal kayalıklarının hemen yanında bulunan halk plajı Kandıra İlçesi’nin en güzel plajlarından biri.

Halk plajı

Yüzme yönüyle kayalıkların diğer bir alternatifi. Karadeniz’in o meşhur hırçınlığına karşı korumalı bir koyda bulunuyor.

Halk Plajı

Plaj; 500 m uzunluğunda ve 10 m genişliğinde güzel bir plaj. Güneşlenip denize girmek isteyenler için her türlü imkana sahip. Şezlong ve şemsiye ücretleri çok uygun. Üstelik de mavi bayraklı.

Kerpe’de Alışveriş

Kerpe Limanı

Dönüşte Kerpe yolu üzerinde sağlı sollu mevcut köylülerin tezgahlarından çok uygun fiyatlara peynir, yoğurt,  köy yumurtası, taze sebze ve meyve ve salata malzemesi alabilirsiniz.

Kocaeli ile ilgili diğer yazılarımıza bakmayı unutmayın. Yeni yazılarda görüşmek üzere…

Exit mobile version