Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Bir Antalya Klasiği, Şişçi Ramazan

Yazı Dizisi : Antalya Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Antalya’da 3 günlük gezimizi duyan herkesin tavsiye ettiği “Piyazcı” ve “Şişçi”leri son günümüzde uçak kalkmadan önce deneme fırsatı bulduk.

Bir çok isim var, bize burada eşlik eden görevli arkadaşımız merkezde yer alan “Şişçi Ramazan’ın Yeri”ne getirdi.

1970 yılından beri açık olan Muratpaşa’daki Şarampol şubesine geldik. Aracınız ile geldiğinizde maalesef yer yok ama hemen yakınındaki AVM’nin otoparkını ücretsiz kullanabilirsiniz.

Şişçi Ramazan

Şiş köfte ve piyazını deneyeceğiz. Çorba, pilav ve kıvamlı yoğurtları da var ama bizim gibi yediklerine dikkat edenler için tavsiyemiz köfte ve yarım piyaz!

Antalya’ya Özel Lezzet : Tahinli Piyaz

Piyazlarımız Antalya usulü bol tahinli ve yumurtalı. Yarım söylememize rağmen tabakta gözümüze çok gözüküyor. Köftelerden önce tadına bakıyoruz. Her şey yerli yerinde.

Soğan veya yumurta için sıkıntı yaşıyorsanız siparişinizde bunu mutlaka belirtin. Ama onlarsız tadı biraz eksik kalacaktır, şimdiden söyleyeyim. İri kıyılmış maydanozlar ile süslenen piyazı köftenin gelmesi ile bir kenara bırakıyoruz.

Tahinli Piyaz

Köfteler kömür ateşinde hazırlanıyor. Altında taze tırnak pide, yanında ise közlenmiş bir bütün soğan ve biber eşliğinde servis ediliyor.

Şişçi Ramazan

Bineceğimiz uçaktakiler kusura bakmasın, ama bu lezzetli soğanları yemeden geçemeyeceğiz. Lezzetli köftelerin yanında o kadar güzel gidiyorlar ki, nasıl bittiğini anlamıyoruz bile…

Finali Tatlı İle Yapın

Ve finali bol tahinli ve cevizli kabak tatlısı ile yapıyoruz. Kabaklar çok yumuşak, çatal yerine kaşıkla daha rahat yiyebilisiniz. Tadı enfes…

4 kişi 100 TL (2018) civarında bir hesap ile masadan kalkıyor, havaalanına doğru yola çıkıyoruz. Uçakta yemeğe yerimiz kalmıyor, maden suyu ile idare ediyoruz…

Antalya ile ilgili diğer yazılarımızı Antalya Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Şimdiden afiyet olsun…

Exit mobile version