Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Limanağzı Nuri’s Beach

Yazı Dizisi : Antalya Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Yaprak Bilge Çelebioğlu

Bugün Kaş’ın güzel plajlarından Limanağzı Nuri’s Beach’e gidiyoruz. Halk arasında buraya Nuri’nin yeri de diyorlar. Bu plajın özeliği tam olarak Likya Yolu‘nun üzerinde olması.

Nuri Bey‘in adını almış çünkü burası onun hayaliymiş. 1982 yılında burayı kurmuş. Sadece yüzmek için değil bungalovlarda kalmak ya da yat bağlamak da mümkün.

Bunu da doğal hayatın içinde sağlamışlar. İhtiyacınız olabilecek her şeyi çevreyi koruyarak sunmuşlar. Kullanılan tüm malzeme ahşap. Kullanılan tüm zeytin yağları buradaki zeytin ağaçlarının mahsulünden üretilen yağlar.

Limanağzı bölgesinde sadece tekne ile ulaşabileceğiniz bir kaç plaj bulunuyor. Nuri’s Beach de bu plajların ilki ve en ünlü olanı.

Bu durumun avantajı plajlara yol olmadığı için plajların da doğal olarak sakin olması.

Limanağzına Gidiş

Kaş limanı

Limanağzı’na ulaşabilmek için önce Kaş Limanı’na gelmeniz gerekiyor çünkü bu bölgeye giden tekneler buradan kalkıyor. Akşam da sizi bıraktıkları plajdan alıyorlar.

Kaş Limanı

Teknenin ön tarafına kurulup limandan çıkıyoruz. Plaj yaklaşık olarak Kaş’a 1,5 mil uzaklıkta bulunuyor.

Limanağzı’na Tekneleri

Ücret ise gidiş dönüş 40 TL (2021) alınıyor.

Limanağzı’na Tekneleri

Yolculuk esnasında Meis sağ tarafınızda kalıyor. Kaş’a kadar gelmişken Meis’e de gidilmeli. Bu konu ile ilgili tüm detayları Meis; Kendisi Küçük, Keyfi Büyük Ada başlıklı yazıda bulabilirsiniz.

15 dakikalık güzel bir yolculuktan sonra Kaş’ın güzel plajlarından Limanağzı Nuri’s Beach’e gidiyoruz. 

Nuri’s Beach

İlk biz iniyoruz. Teknedeki diğer insanlar diğer plajlara devam ediyor. Seferler sabah 9’da başlıyor, akşam 7’de son sefer yapılıyor.

Limanağzı Nuri’s Beach

Nuri’s Beach

Şezlong şemsiye parası parası yok. Size 100 TL (2021) kişi başı kota açılıyor, harcama sözü vermiş oluyorsunuz.  Fiyatlar ortalama bir beach fiyatı. Hizmet iyi. Çalışanlar güleryüzlü. Özellikle 4 beach içerisinde öne çıkmasının sebebi  çocuklu aileler için ideal olması.

Limanağzı Nuri’s Beach

Suyu sanırım Kaş’ta en soğuk olan plaj. Gerçekten titretiyor. Ama deniz muhteşem berrak. Gün içinde hiç bulanık olmuyor. Yanınızda deniz gözlüğü ve şnorkel getirirseniz carettalarla beraber yüzmenin eğlencesine varırsınız. Yüzmek dışında kanoya da binebilirsiniz. Kişi başı 100 TL (2021) karşılığında 1,5 saat kano kiralayabiliyorsunuz. Etrafta bir sürü caretta caretta var.

Nuri’s Beach’e Kaya Mezarlarından Bakış

Bölge aynı zamanda trekking severlere de hitap ediyor. Yakında kral mezarlıkları var.

Buraya deniz yolu dışında karadan ulaşım var hem de 3000 yıl önce yaşamış olan Likyalıların yürüyüş yolu. Kaş merkezden bir saatlik keyifli bir yürüyüş sonrasında Büyük Çakıl Plajı’na da uğrayarak buraya ulaşabilirsiniz.

Zaten sayfalarında talep edilirse Likya Yolu turu yapanlar için kahvaltı ya da öğle yemeği imkanı da sağladıklarını belirtmişler.

Limanağzı Nuri’s Beach

Nuri’s Beach 14 yat ağırlama kapasitesine sahip. Yat ve yelken ile buraya gelirseniz ücretsiz su, elektrik, wi-fi, çamaşırhane ve duşlarından yararlanabiliyor.

Kaş’a Dönüş

Artık dönüş vakti geldi. Kaş’a ring tekne servisini bekliyoruz.

Kaş’a Dönüş

ve aynı yoldan geri dönüyoruz.

Kaş Limanı

Bu gezi maceramızı da Kaş Limanı’nda noktalıyoruz.

Değerlendirme

Kaş Limanı’ndan bineceğiniz motorlar ile ulaşabileceğiniz güzel sakin ve temiz bir plaj. Nuri’s Beach’in hizmet kalitesi ve yemekleri genel olarak iyi.

Limanağzı

Yüzmek ya da trekking için Kaş’a giderseniz muhakkak bir gününüzü Limanağzı bölgesinde Nuri’s Beach için ayırın. GSM    :+90538 899 3272

Likya Yolu ile ilgili diğer yazılarımızı Likya Gezi Rehberi‘nden okuyabilirsiniz. Daha geniş bir planlama için Antalya Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version