Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Kaş’ta Bir Küçük Çakıl Plajı

Yazı Dizisi : Antalya Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Başlık gibi Kaş’ta Bir Küçük Çakıl Plajı. Plaj adı gibi küçücük çakıl bir plaj ama bir o kadar da güzel bir plaj. Kayalıkların içerisinde zevkle içine kurulduğunuz güzel bir küvet gibi.

Kaş’ın içerisinde bulunan en küçük ama belki de en güzel plaj. Halka açık. İsteyen istediği saatte denize girebiliyor.

2012 yılında buraya geldiğimizde akşam yemeği yerken saat 22.00 sıralarında kızlı erkekli çok kalabalık bir grubun aynı yabancı ülkelerde olduğu gibi aynı anda denize koşarak girmesine şahit olmuş hem çok şaşırmış hem de çok hoş bulmuştuk.

Yıllar sonra yine birlikte tekrar aynı yerdeyiz. 2012 yılında buraya geldiğimizde plajın sol tarafında bulunan Orcho Beach Club kapanmış yerini Çınarlar Beach Club almış. Sağ tarafta bulunan Derya Beach Club ise yılların işletmesi olarak faaliyetlerine devam ediyor.

Küçük Çakıl Plajı

Küçük Çakıl Plajı, Kaş’ın merkezinde bulunan 2 plajdan biri. Aslında Dünya’nın en küçük plajı desem yalan olmaz.

Öyle uzun kum sahiller gelmesin aklınıza sadece minik çakılların oluşturduğu ufacık bir bolümden yürüyerek  denize girme imkanı sunan bir plaj.

Küçük Çakıl Plajı

Çok güzel olmakla birlikte çıkan kaynak suları nedeniyle çok soğuk suyu olan bir plaj….Ancak hakikaten insanı çeken bir güzelliği var.

Deniz berrak ve mavi bayraklı. Ben bir listede görmedim ama burada yaşayanlara göre bu gördüğünüz minnacık plaj Türkiye’nin en iyi 10 plajından biriymiş. Ben de onların yalancısıyım.

Küçük Çakıl Plajı

Plaj halka açık olmakla birlikte sağ ve sol tarafındaki kayalıkların üzerine kurulu Çınarlar ve Derya Beach Club adlarındaki 2 ayrı mekânda şezlonglara uzanıp iyi müzik eşliğinde keyif yapmak ve denize doğru uzanan merdivenleri de kullanarak balık adamlar ve rengarenk balıklarla birlikte plajda yüzmenin tadını çıkarmak mümkün.

Çınarlar Beach Club

Çınarlar Beach Club

Küçük Çakıl Plajı’nın sol tarafında yer alıyor. 2012 yılında arkadaşım olan Orhun Bey tarafından işletilen Orcho Beach Club el değiştirince adı da Çınarlar Beach Club olmuş ancak işletmeciliğinden hiçbir şey değişmemiş.

Çınarlar Beach Club

Önemli bir tiyo daha vermek istiyorum. Bu mekanda kullandığınız şezlong ve şemsiyeler için ücret alınmıyor. Evet belli bir limit var ama zaten bir hamburger bir kola ile o limiti geçiyorsunuz.  Yunanistan’da olduğu gibi bir şeyler yiyip içmeniz yeterli. Açıkçası bu uygulamayı çok beğendim.

Çınarlar Beach Club

Fiyatlara gelince gerçekten de Antalya’nın diğer plajlarına göre oldukça makul. Kaş için yüksek, Çeşme ve Bodrum’a  göre uygun. Servisi ise iyi. Personel güler yüzlü ve sıcak. Yiyecekler de çok lezzetli.

Çınarlar Beach Club

Avcı böreği, hamburger, öğleden sonra kekleri (özellikle şeftalili cheesecake)  ve tiramisu denenmeli! hepsi doyurucu ve birbirinden güzel. Müzik ise kesinlikle rahatsız etmiyor.

Çınarlar Beach Club

Ara sıra çıkan caretta carettaları görüp heyecanlanabileceğiniz bir yer. En önemlisi de kabin ve tuvaletleri temiz .

Derya Beach Club

Küçük Çakıl Plajı’nın sağ tarafında yer alıyor. Bir alışkanlık olarak Çınarlar Beach Club tercihim olmakla birlikte burası da çok güzel bir yer.

Derya Beach Club

Kablosuz internet olması da çok iyi. Kaş’ın huzuruna ve halen sahip olduğu maviliğe yakışan bembeyaz bir işletme. Beyaz olduğu kadar da temiz.

Derya Beach Club

Limanın hemen yanı başında kayalıklar üzerine konuşlanmış bu küçük yerden denize atlamak sıcak kumlardan serin sulara atlamanın tam karşılığı. Çünkü bulunduğu kayalıkların altından denize soğuk su karışmakta.

Derya Beach Club

Bir yanda Kaş, diğer yanda Meis Adası, bir yanda gökyüzünün mavisi, bir yanda o soğuk suların serin rüzgarı, bir yanda ise limana girip çıkan teknelerin manevraları.

Bu mekanda da kullandığınız şezlong ve şemsiyeler için ücret alınmıyor. Burada da belli bir limit var ama zaten bir pizza bir kola ile o limiti geçiyorsunuz. Yunanistan’da olduğu gibi bir şeyler yiyip içmeniz yeterli. Açıkçası bu uygulamayı çok beğendim.

Derya Beach Club

Fiyatlara gelince gerçekten de Antalya’nın diğer plajlarına göre oldukça makul. Kaş için yüksek, Bodrum ve Çeşme’ye göre uygun. Servisi ise iyi. Personel güler yüzlü ve sıcak. Yiyecekler de çok lezzetli.

Kokteylleri ve pizzası denenmeli! Zaten iddialı oldukları alan da bu. Müzik burada da kesinlikle rahatsız etmiyor. En önemlisi de kabin ve tuvaletleri temiz.

Değerlendirme

Kaş’a gelirseniz belki plajı değil ama mutlaka etrafındaki kulüplerden birini deneyin. Zaten aynı denize gireceksiniz. Ortam güzel. Yemekler güzel. Şezlong şemsiye parası yok. Hatta akşam yemeği romantik ortam düşünüyorsanız burası yine ideal.

Küçük Çakıl Plajı

Likya Yolu üzerindeki planlamalarınız için Likya Gezi Rehberi‘ne, bölgesel planlamalarınız için Antalya Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version