Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Hayal Dünyası Disneyland Gezisi

Yazı Dizisi : Fransa Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Yazar : Ender YURTSEVEN

Bugün hep beraber başlıkta olduğu gibi Hayal Dünyası Disneyland Gezisi yapacağız.

Amerika, Fransa, Hong Kong ve Japonya olmak üzere toplam 4 ülkede bulunan Disneyland, kurucusu olan Walt Disney’in büyüdüğü kasabadan esinlenilerek dizayn edilmiş muhteşem bir oyun ve tema parkı. Bizim gezdiğimiz Disneyland, Paris’in 32 km doğusunda bulunuyor.

Büyük küçük gözetmeksizin her yaştan insanın kendini çocuklar gibi mutlu hissedebileceği bu parkı tamamen gezebilmek için 1 gün asla yeterli değil. Ayrıca içeride sizi mutsuz edebilecek tek şey çok uzun kuyruklar olacak. Çözüm önerilerimizi ve öncelik vermeniz gereken oyuncakları yazımızda okuyabilirsiniz.

Disneyland gezisi çerçevesinde zaman kazanmak ve parkların yerlerini görmek için bu haritaya bir göz atmanızı tavsiye ederim.

Disneyland Gezisi

Disneyland’a Ulaşım

Disneyland, Paris’in 32 km doğusunda bulunuyor. Paris’ten buraya direkt ulaşmak mümkün. Kullanabileceğiniz seçenekleri ise aşağıda bulabilirsiniz.

Disneyland Yolunda

-Otomobil/Taksi

Paris Charles De Gaulle Havalanı’ndan Disneyland’a araba ile 40 dakikada varabilirsiniz. Aynı yolu taksi ile gitmek isterseniz en az 65 € ödemeniz gerekiyor. Bu arada Paris’te taksiler 3 kişilik.

-Shuttle

Eğer havaalanından itibaren bir shuttle aracılığıyla Disneyland’a giderseniz A4 Otoyolu üzerinden yaklaşık bir saatte varabilirsiniz. Disneyland otellerinde konaklamanız halinde bu transferden ücretsiz yararlanabiliyorsunuz.

-Tren

Böyle bir tercih yapmanız durumunda 2 seçeneğiniz var. İlk seçenek banliyö hattı RER A ile Marne-la-Vallée ulaşmak.

Disneyland Yolunda

İkinci seçenek YGV. TVG için ulaşım maliyeti kişi başı 72 €. Ulaşım süresi ise 1 saat 20 dakika. Bu yolu tercih ederseniz Paris Gare de l’Est Terminali’nden TGV’ye binmeniz Champagne-Ardenne İstasyonu’nda inmeniz, buradan tekrar TGV’ye binip Marne-la-Vallée/Chessy Tren İstasyonu’nda inmeniz gerekiyor. İndiğinizde Disneyland’ı karşınızda göreceksiniz.

Disneyland’da Gezilecek Yerler

Bölgede temalı 2 park var. İlki hepimizin bildiği Disneyland Parkı ikincisi ise Walt Disney Stüdyoları Parkı.

-Sıraya Karşı Çözüm Önerisi

Burada bulunan 2 parkı bir gün içerisinde tam anlamıyla gezmek mümkün değil. Zaman ve imkanınız varsa 2 gün 2 park almanız gerekli. Bizim gibi 1 gün 2 park alıp, hem Disneyland Park bölümündeki her şeye binelim, hem de Walt Disney Stüdyoları Parkını görelim diye yola çıkarsanız en çok görmeyi hayal ettiğiniz oyuncakları bile göremezsiniz.  Çünkü seveceğiniz her şeyde uzun uzun sıra var.

Ayrıca bu bölge çok yağmurlu. Yağmur yağdığında bir çok oyuncağa girişler hemen durduruluyor. Haliyle kuyruklar daha da uzuyor. Bir de bakıyorsunuz hastanede oradan oraya heyet raporu almak için koşturan adamlara dönüyorsunuz.

Bu durumu lehinize çevirmek için ayırabileceğiniz sadece 1 gününüz varsa mutlaka hafta içi bir günde buraya gitmenizi ve açılış saati olan 08.30’da rezervasyonunuzu da önceden yapmış olarak giriş kapısında olmanızı tavsiye ederim.

Daha sonra ise biletinizin Fastpass özelliğini kullanmalısınız. Bu bir çeşit rezerve sistemi. Binmek istediğiniz oyuncak için biletinizi kullanarak boş olarak gösterilen saate rezerve yapıyorsunuz. O saatte de gelip oyuncağa biniyorsunuz. Ancak bu güzel sisteminde bir sıkıntısı var. Sadece bir rezervasyon yapabiliyorsunuz. Hakkınızı kullanmadan başka rezervasyon yani Fastpass yapamıyorsunuz. En azından en çok kuyruk olan 3 oyuncak için bu hakkınızı bir gün içerisinde kullanabileceğinizi düşünüyorum. Çünkü bazen kuyruklarda 1 saat levhası bile görebiliyorsunuz.

-Daha Uygun Fiyat Önerisi

Disneyland her yaştan insanın rüyası. Dolayısıyla çok kalabalık.  Paris’e gelip biletinizi doğrudan Disneyland girişinde gişeden almaya kalkarsanız çok uzun kuyruklarda kaybolup gidersiniz. Fiyat ise daha pahalı olur. Pişman olursunuz.

Sistemde 12 yaş ve üzeri yetişkin, 3-11 yaş çocuk kabul ediliyor.

Disneyland kapı fiyatı 1 gün 2 park için yetişkin 99 €, çocuk 92 €. Bu biletleri internetten ve hafta içi olarak alırsanız 1 gün 2 park için yetişkin 53 €, çocuk 48 € ödersiniz az bir fark yok. Buna ulaşımı da dahil ederseniz kişi başı 100 € civarı seçenekler de var ama bu sistem de sizin Disneyland kalışınızı 10 saat ile sınırlıyor. Gece gösterilerini  görmeniz imkansız. Bilet alımı için tıklayınız.

Disneyland’ın resmi internet sitesinden bilet alırken doğal olarak en çok bildiğimiz dil olan İngilizce sayfası üzerinden biletlerimizi alıyoruz. Ancak zaman zaman Fransızca dil seçeneği ile girerseniz % 40 oranında indirim yakalayabiliyorsunuz. Bu durumda fiyat sayfası bire bir İngilizce fiyat sayfası ile aynı olmuyor. Fransızca sayfada liste halinde pek çok seçenek sunuluyor. Bunları translater yazılımlarında İngilizceye çevirerek kontrol ederseniz daha uygun olabildiğini görebiliyorsunuz. Translater sayfalarda Fransızcayı Türkçeye çevirmeyin çünkü çok doğru bir çeviri olmuyor.

Bir diğer seçenek de ticketmaster. Disneyland’a gitmeden önce mutlaka siteyi ziyaret edin.  Bu sitede bilet fiyatlarında şu anda % 7 indirim var. Bu indirim dönem dönem %20’ye kadar çıkabiliyor.

Burada kalmak isterseniz de dönem dönem fırsatlar da  sunuluyor tabii ki örneğin şimdi planlamanızı yapıp son baharda buraya kalmaya gelirseniz otellerde ve park biletlerinde % 20 indirim ve yarım pansiyon olarak kalma imkanı kazanıyorsunuz. Bu süreçte kaldığınız her gün tüm parklara giriş+kahvaltı+ öğle yemeği ya da akşam yemeği+kişi başı Fastpass kazanıyorsunuz . Bunu için de buradaki otellerde en az 2-5 gün kalmanız gerekiyor.

-Disneyland Parkı

Disneyland Ana Cadde

Paris’e kadar gelmişken çocuklarınıza verebileceğiniz en güzel hediyelerden biri sanırım onları Disneyland’a götürmek.

Disneyland Ana Cadde

Çocukların hayalleri, maceraları, eğlence dolu geçitler ve nefes kesen gösteriler derken nasıl da mutlu olduklarını anlatamam. Tabii ki bu gezi sadece onlar için değil siz büyüklerin içindeki çocuklar için de muhteşem bir tecrübe.

Disneyland Ana Cadde

Park 10:00-23:00 saatlerinde açık. Burada insanın unutulmaz bir zaman geçirmesi için her şey var. Çünkü sizi eğlendirmek için bu hayal dünyasında her şey düşünülmüş.

Disneyland Ana Cadde

Parkta içi ulaşımı otantik Disneyland Treni ile sağlayabilirsiniz. Tren, ring sefer yapıyor ve 20 dakikada bir aynı istasyona tekrar gelerek Disneyland’ı dolaşıyor.

Disneyland Treni

İstediğiniz istasyonda da iniyorsunuz. Planlanan zamanda hareket ettiği için tüm zamanı da efektif kullanabiliyorsunuz. Beklemenize gerek yok.

-Uyuyan Güzel Şatosu (Sleeping Beauty Castle)

Uyuyan Güzel Şatosu 

Uyuyan Güzel Şatosu Disneyland’ın hem sembolü hem de kalbi pozisyonunda. Çocuklar burayı ilk kez gördüklerinde rüyalarından uyanıyor sanki başka bir büyülü hayale kapılıyorlar.

Uyuyan Güzel Şatosu 

Şatonun yüksekliği 167 m. Şato; süslü kuleleri, mavi çatılarını, vitray pencereleri ile gerçek bir masal şatosu. Kurgusal sarayların hem büyüsünü hem de gizemini gerçekçi bir şekilde çağrıştırıyor. İnşa aşamasında da gerçek Fransız kalelerinden esinlenmiş.

Uyuyan Güzel Şatosu 
Büyüleyici ortama ek olarak, şato kare ağaçlarla çevrili. Eğer akşam da burada kalırsanız gece muhteşem havai fişek ve ışık gösterilerini de görebilirsiniz.

-Star Wars Hiperuzay Dağı (Star Wars Hyperspace Mountain)

Bütün parktaki en iyi deneyim. Müthiş bir fırlatma ve sonrasında aynı anda 360 derece kendi etrafınızda ve baş-ayak hizasında dönüşler. Kontrolünüz tamamen kaybediyorsunuz. Bu oyuncağa binebilmek için boyunuzun 1.2 cm’den fazla olması gerekiyor. Ayrıca burada uzun kuyruk olduğu için Fastpass kullanılabiliyor.

Star Wars Hiperuzay Dağı 

İndiğinizde bütün yılın stresini atmış olacağınızdan emin olabilirsiniz. Ancak, en çok sıra beklenen oyuncağında bu olduğunu söyleyebilirim. İki kere binme şansınız yok gibi…

-Yıldız Turları: Maceralar Devam Ediyor  (Star Tours: The Adventures Continue)

Yıldızların arasında heyecan verici bir 3D yolculuğa çıkıyorsunuz. Yeni Dünyaları keşfediyorsunuz. Yolculuğa çıkabilmek için boyunuzun 1.02 cm’den fazla olması gerekiyor. Ayrıca burada uzun kuyruk olduğu için Fastpass kullanılabiliyor.

Yıldız Turları: Maceralar Devam Ediyor

Kalkıştan itibaren çok keyifli bir yolculuk yaşıyorsunuz. Uzay boşlukları harika. Star Wars’ı yaşıyorsunuz.

-Büyük Gök Gürültüsü Dağı (Big Thunder Mountain)

Büyük Gök Gürültüsü Dağı 

Dağdaki madende kontrolünü kaybetmiş bir vagon sizi bayağı heyecanlandırıyor.

Büyük Gök Gürültüsü Dağı 

Bu vagon tüm aileniz göz önünde bulundurularak tasarlanmış hızlı bir rollercoaster. Özellikle de keskin dönüşler  müthiş. Vagon ile birlikte şelaleye dalıyorsunuz. Biraz ıslanıyorsunuz tabii ki.

Büyük Gök Gürültüsü Dağı 
Vagona binebilmek için boyunuzun 1.02 cm’den fazla olması gerekiyor. Ayrıca burada uzun kuyruk olduğu için Fastpass kullanılabiliyor.

-Indiana Jones ve Peril Tapınağı (Indiana Jones and the Temple of Peril)

Yine kontrolünü kaybetmiş bir vagon ormanda ve tapınakta sizi bayağı heyecanlandırıyor. Bu vagon tüm aileniz göz önünde bulundurularak tasarlanmış hızlı bir rollercoaster. Vagona binebilmek için boyunuzun 1.4 cm’den fazla olması gerekiyor. Ayrıca burada uzun kuyruk olduğu için Fastpass kullanılabiliyor.

-Vapur Turu (Thunder Mesa Riverboat)

Vapur Turu 

Gemiye Hayaletler Malikânesi’nin önünden biniyorsunuz.

Vapur Turu 

Ortam olarak gerçekten güzel harika bir deneyim.

Vapur Turu 

Aslında bu gemi gezisi ile Disneyland içerisinde bir tur da yapmış oluyorsunuz.

Vapur Turu 

Gemi personeli de son derece candan.

Vapur Turu (Thunder Mesa Riverboat)

Bu gezi ile 1800’lerde yandan çarklı bir gemi ile uzak batıda yapılan bir seyahat canlandırılıyor.

-Eski Arabalar ile Gezi

Eski Arabalar ile Gezi

Bu arabalara binip sanki 100 yıl önceki gibi park içerisinde gezintiye çıkabiliyorsunuz.

-Korsan Gemisi Galleon (Pirate Galleon)

Korsan Gemisi Galleon 

Macera Adası’nın arka yüzünde bulunan tekne fotoğraf çekimi için güzel bir sahne oluşturuyor.

-Hayaletler Malikânesi (Phantom Manor)

Ortamın tasarımı çok renkli. Odalar esniyor, portreler hareket ediyor ve aynalar kıvrılıyor. İster istemez ürperiyorsunuz.

-Küçük Dünya (‘it’s a small world’)

Aslında küçükler için olmakla birlikte bu kadar canlı bebekleri ilk defa gördüm. Sadece küçükler değil herkes mutlaka görmeli. Burası ile ilgili yaş ve boy sınırlaması yok.

10 dakikalık keyifli bir tekne turu sırasında siz mağarada dolaşırken dünyanın dört bir yanından gelen 300 bebek şarkı söyleyip dans ediyor.

-Disney Yıldızları Geçidi

Disney Yıldızları Geçidi

Akşam saat tam 17.00’de bir geçit töreni var. Burada yaşın zerre önemli yok.

Disney Yıldızları Geçidi

Çocukluğunuzda illa ki favoriniz olan  bir kaç tane karakter mutlaka karşınıza çıkıyor.

Disney Yıldızları Geçidi

Geçit töreni ana cadde üzerinde yapılıyor. İstisnasız her noktada muhteşem bir görsellik yaşıyorsunuz.

Disney Yıldızları Geçidi

Bu gösteriye Disney’in TV’de gördüğünüz tüm karakterler katılıyor.

Disney Yıldızları Geçidi

Fotoğraf çekebilmeniz için  özellikle ana caddenin iki tarafındaki dairelerin kenarlarında durmanın açısal olarak sizi daha rahat fotoğraf çekmenizi sağlıyor.

Disney Yıldızları Geçidi

Turla bile geldiyseniz bu muhteşem gösteriyi seyretmeden sakın buradan ayrılmayın. İsterlerse de rehberinize bunu dayatın.

Disney Yıldızları Geçidi

Aksi halde burada görmeniz gereken en ana unsurlardan birini kaçırmış olursunuz.

-Walt Disney Stüdyoları Parkı

Genel olarak turla gelenler için Disneyland Parkı’ndan zaman kalmadığı için gezilemiyor ancak burası da mutlaka gezilmesi gereken yerlerden. Burada Disney film ve televizyonunun en büyülü sahnelerinin ardındaki sırları keşfedebilirsiniz. Park 10:00-19:00 saatlerinde açık.

-Disney Animasyon Sanatı

Disney Animasyon Galerisi

Toon Stüdyolarını gezerken Walt Disney animasyonlarının tarihi sürecini de öğrenebilirsiniz. Tüm dönemlerin ünlü Disney karakterlerini de burada görebilirsiniz.

1 Numaralı Disney Stüdyosu

1 Numaralı Disney Stüdyosu

Işıklar, Kamera, Aksiyon! derken burada siz de bir yıldız olabilirsiniz.  Bir Hollywood film setini canlı olarak yaşayabilirsiniz.

-RC Yarışçısı (RC Racer)

25 m yüksekliğindeki bir yarı borunun içerisinde coaster ile ileri geri sürüklenmek. Yarışçıya binebilmeniz için boyunuzun 1.2 cm’den fazla olması gerekiyor.

RC Yarışçısı 

Ayrıca, burada uzun kuyruk olduğu için Fastpass kullanılabiliyor.

-Kamyon Stüdyosu (Studio Tram Tour)

Kamyon Stüdyosu

Patlayıcılar eşliğinde yapılan kamyon sahnelerini izlemek oldukça keyif verici. Burada yüksek teknoloji ürünü bir set oluşturulmuş.  Tam ölçekli film seti nedir burada yaşıyorsunuz.

-Alacakaranlık Bölgesi Terör Kulesi (The Twilight Zone Tower of Terror)

Alacakaranlık Bölgesi Terör Kulesi 

Stüdyolardaki en iyi deneyim. Yıkılmak üzere olan bir otelde bir fırlatma ve sonrasında asansörde korkunç serbest düşüşler. Kontrolünüzü tamamen kaybediyorsunuz. Asansöre binebilmeniz için boyunuzun 1.02 cm’den uzun olması gerekiyor. Ayrıca burada uzun kuyruk olduğu için Fastpass kullanılabiliyor.

İndiğinizde bütün yılın stresini atmış olacağınızdan emin olabilirsiniz. Ancak, burada en çok sıra beklenen oyuncağında bu olduğunu söyleyebilirim. İki kere binme şansınız pek yok gibi..

Disneyland’da Alışveriş

Disneyland

Aslında fazla söze gerek yok. Burada ne alınır ? Tabii ki Disney Karakterleri…

Disneyland’da Alışveriş

Çocukluğunuzda TV’lerde seyrettiğiniz ne varsa karşınızda duruyor.

Disneyland’da Alışveriş

Hatta o karakterlerin kullandığı eşyaları da…

Disneyland’da Ne yenir?

Disneyland içerisinde fast-food restoranlarından a la carte restoranlara kadar tam 50 restoran var. Bunların hepsi Dünya mutfağından yemekler sunuyor. Tercih ederseniz biz buradaki Meksika Restoranında fajita yemiş ve oldukça da memnun kalmıştık.

Değerlendirme

Büyük küçük gözetmeksizin her yaştan insanın kendini çocuklar gibi mutlu hissedebileceği bu parkı tamamen gezebilmek için 1 gün asla yeterli değil. Eğer sadece 1 gününüz varsa mutlaka hafta içi bir günde gitmenizi ve açılış saati olan 08.30’da giriş kapısında olmanızı tavsiye ederim.

Paris ile ilgili diğer yazılarımız için Paris Gezi Rehberi‘ne, daha geniş bir planlama için Fransa Gezi Rehberi‘ne, Benelüks ülkelerine de gitmek istiyorsanız Benelüks Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version