Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Vianden Gezisi-Lüksemburg

Yazı Dizisi : Lüksemburg Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Ender YURTSEVEN

Vianden Gezisi-Lüksemburg’un turizm merkezi nedeniyle önemli bir gezi. Burası Lüksemburg‘un kuzeydoğusunda bulunan kasaba Almanya sınırının çok yakınında yer alıyor.

Nüfusu 2000 civarında olan kasaba oldukça eski bir tarihe sahip. Tarihi 698 yıllarına kadar uzanıyor. Şehrin bir diğer özelliği ise 1945 yılında Nazilerden kurtarılan son Lüksemburg toprağı olması.

Biz de Almanya’dan ülkeye geçtikten sonra ilk olarak Lüksemburg’un turizm merkezi Vianden’de bir gezi yaptık. Çok da memnun kaldık.

Vianden Gezisi

Vianden’e Ulaşım

Vianden, başkent Lüksemburg’a 47 km uzaklıkta. Lüksemburg ile Diekirch ve Clervaux arasında demiryolu bağlantısı var. Araba kiralamadıysanız söz konusu kasabalara kadar başkentten trenle gelip buraya otobüsle ulaşılabilirsiniz. Kalmayı düşünenler için kasabada 14 otel, 4 kamp alanı ve 1 gençlik hosteli var.

Kasaba Merkezi

Vianden

Doğal atmosferi ve kalesi nedeniyle şehri her yıl özellikle çevre ülkelerden gelenler olmak üzere on binlerce kişi ziyaret ediyor. Biz de kasabanın girişinde bir fotoğraf çekiyoruz.

Kasaba Haritası

Şehri kafanızda oturtabilmeniz için bu haritayı kullanabilirsiniz. Gördüğünüz gibi şehir Almanya sınırına sadece 1 km uzaklıkta.

Our Nehri

Kasaba, Our Nehri, Viktor Hugo Yolu ve şatosu ile ön plana çıkıyor.

Viktor Hugo Yolu

Ünlü Fransız yazar Victor Hugo, 1871-1873 yılları arasında burada sürgünde yaşamış hatta 3 ay kadar bir süre şatoda hapsedilmiş. Bu süreçte onun gezdiği yerleri de saygılarını ifade etmek üzere bugün Viktor Hugo Yolu olarak turizme açmışlar.

Viktor Hugo Yolu

Yazar bunu hak ediyor çünkü çoğu kaynağa göre şehri Dünya’ya tanıtan kişi şiir ve yazılarıyla bizzat kendisi. Kendisinin sürgünde iken yaşadığı ev, günümüzde “Victor Hugo House” olarak düzenlenmiş ve 1935’ten bu yana müze olarak kullanılıyor. Müzede ünlü yazarın kişisel belgeleri, özgün eserleri ve mobilyaları var. Ayrıca, Rodin tarafından yapılan bir büstü de…

Vianden Şatosu

Şehri ziyaret eden herkesin öncelikle gezdiği şatoya gidiyoruz. Şatoya çıkan tarihi yokuşta fotoğraf çektirmeyi ihmal etmiyoruz. 

Vianden Şatosu

Şato, şehre hakim 450 m yükseklikteki kayalık tepe üzerine 11. ve 14. yy.lar arasında inşa edilmiş. Günümüzdeki halini ise 20.yy’da almış.

Vianden Şatosu

Buraya turla gelmek isterseniz Lüksemburg çıkışlı Vianden Şatosu ve ortaçağ şehri temalı turlar var. Bunların fiyatları da içeriğine göre 75-115 € arasından değişiyor. Şatoya giriş ise kişi başı 8.50 €, aile bileti alırsanız 19.00 €. 12 yaş altı ise ücretsiz.

Vianden

Our Nehri ve şehre tepeden bakan nokta aynı zamanda şatonun en nefes kesen manzarasını görebileceğiniz yer.

Şatonun Mutfağı

Şatonun içerisindeki mutfak orta çağ mutfak anlayışını merak edenler için güzel bir nokta..

Şatonun Müzesi
Şatonun Müzesi

Şatonun içinde küçük bir müze bulunuyor. Bu bölümde 11. yy.dan kalma zırhları, mobilyaları vb. görebilirsiniz. Şatoyu 10:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Lüksemburg ile ilgili diğer yazılarımız için Lüksemburg Gezi Rehberi‘ne, daha kapsamlı bir planlama yapacaksanız Benelüks Gezi Rehberi‘ne bakabilirsiniz. Sağlıcakla kalın.

Exit mobile version