Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Antalya’nın Güzeli Düden Şelalesi

Yazı Dizisi : Antalya Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Esma Durmaz

Antalya’nın güzeli Düden Şelalesi şehir merkezine 8 km uzaklıkta bulunuyor. Her yıl 4 milyon kişinin ziyaret ettiği şelale Antalya’da çalışan turizm firmaları ve seyahat acentaları için de önemli bir cazibe noktası.

Tam bir renk cümbüşü oluşturan şelale foto ve gezi severler için Antalya’ya gelip mutlaka görülmesi gereken şehir içi cazibe noktalarından biri. Hatta son dönemde burada yabancı ülke kaynaklı dizi çekimleri bile yapılmaya başlanmış.

Düden Şelalesi’ne Ulaşım

Lara yakınlarında şehir merkezine 8 km uzaklıkta bulunan şelaleye ulaşım şehir merkezinden oldukça kolay.

Düden Şelalesi

Büyükşehir Belediyesi şehir içi otobüs hatları ile Lara, Kaleiçi, Konyaaltı, Kepez, Aksu semtlerinden buraya ulaşabilirsiniz.

Düden Çayı

Batı Toroslar’ın eteklerinden doğan ve geçtiği her yerde hayat veren Düden Çayı Antalya’nın nefesi gibi. Çay boyunca  yer alan tarlalar ve geniş bahçeler varlığını ve verimliliğini tamamıyla söz konusu çaya borçlu.

Düden Çayı

Çay, suyu ile birlikte toprağını da beraber taşıyor ve bu verimli toprağı da etrafa bırakıyor. Zamanında Perge Antik Kenti’nin su ihtiyacı bile söz konusu çaydan karşılanıyormuş. Yani Düden Çayı olmasa Antalya ve Perge kentleri bile belki de kurulamayacaktı.

Düden Çayı

Çay boyunca çok güzel oteller görmek mümkün. Günün stresinden kurtulmak, piknik yapmak, doğada güzel zaman geçirmek isteyenlerin ilk tercih ettiği yerlerden biri. Yürüyüş yapmak ve fotoğraf çekmek/çektirmek için çok güzel yerler var. Çayda kano ve şişme botlar ile rafting turları da yapılıyor.

Düden Şelalesi

Antalya’ya hayat veren Düden Çayı’nın meydana getirdiği şelale Düden Parkı’na ve çevresine güzel bir görünüm veriyor. Şelalesi ve görsel güzelliğiyle Antalya’nın önemli cazibe merkezleri arasında yer alan Düden Şelalesi, 40 metrelik falezlerden denize dökülüyor.

Düden Şelalesi

Her yıl 4 milyon kişinin ziyaret ettiği şelale aynı zamanda doğal fotoğraf stüdyosu gibi. Gelin ve damatların en güzel anılarını genel olarak  bu renk cümbüşü içerisinde ölümsüzleştiriyor.

Düden Şelalesi

Şelalenin en iyi fotoğraflarını sonbaharda çekebilirsiniz. Çağlayan gürül gürül akarken fotoğrafını çekebileceğiniz doğru yer ise şu an bulunduğum noktadır. Burası ise şelalenin hemen yanında bulunan Düden Parkı. Burada küçük hediyelik eşyalar alabileceğiniz dükkanlar, kafe ve restoranlar bulunuyor.

Değerlendirme

Dünya’nın en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Antalya’nın güzeli Düden Şelalesi’ne Antalya’ya gelen tüm gezi ve foto severlerin uğraması gerektiğini değerlendiriyorum.

Antalya’nın diğer güzelliklerine de Antalya Gezi Rehberi‘nden bakabilirsiniz.

Exit mobile version