Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Fransa’nın Sembolü Eyfel Kulesi

Yazı Dizisi : Fransa Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Fransa’nın Sembolü Eyfel Kulesi, yıllık 7 milyon ziyaretçisi ile Dünya’nın en çok ziyaret edilen anıtı. Ziyaretçilerinin % 75’i yabancı.

İnşa edildiği yıldan beri 300.000.000 kişi kuleyi ziyaret etmiş. Aynı zamanda kule Dünya’da en çok bilinen ve en çok taklit edilen anıt özelliğine de sahip.

Eyfel Kulesi

Paris programımız kapsamında biz de kuleye çıktık. Ben de sizlere hem yaşadıklarımızı hem de değerlendirmemi aktaracağım.

Eyfel Kulesi’ne Çıkış

Eyfel Kulesi’ne Ulaşım

-Metro

Kuleye M6 Bir-Hakeim Metro İstasyonu’ndan yürüyerek 10 dakikada ya da M9 Trocadero ya da Ecole Militaire Metro İstasyonlarından yürüyerek 15 dakikada ulaşabilirsiniz.

-Otobüs

Yakınlık sırasına göre 82, 42, 69, 87 ve 72 Numaralı Otobüsler Eyfel Kulesi’nin yakınlarından geçiyor. 82 Numaralı Otobüs’e binerseniz yürüyerek 3 dakikada kuleye ulaşabilirsiniz.

Eyfel Kulesi’ne Çıkış

Öncelikle belirtmeliyim. Fransızlar bu demir yığınını tam bir para kaynağı haline getirmiş. Çıkışı ise 2. kata kadar ve zirve olarak ikiye ayırmışlar. Buralara da asansörle ya da merdivenleri kullanarak çıkabiliyorsunuz. Yani önünüzde 4 farklı mod var. Asansör kullanabilmek ya da merdivenle zirveye çıkmak istiyorsanız ekstra para ödemeniz gerekiyor.

Eyfel Kulesi’nden Trocadéro Gardens

2. kata çıkış için 3, zirveye çıkış için ise 2 asansör var.

Asansörle ikinci kata çıkış kişi başı 16 €, zirveye çıkış 25 €; eğer yorulmaz ve merdivenleri kullanarak çıkabilirseniz (asansörsüz) ikinci kata çıkış kişi başı 10 €, zirveye çıkış 19 €. 4-11 yaş için %25 indirim uygulanıyor. 4 yaş ve altı ise kuleyi ücretsiz ziyaret edebiliyor.

2. kata çıkabilmek için 704 basamak çıkmanız gerekiyor. Malesef biz oradayken asansörlerden biri bozulunca oluşan sırayı beklemeyip ikinci kata yaklaşık yarım saatte tırmandık. Bu duruma da hazır olsanız iyi olur.

Kule 09:30-23:45 saatleri arasında ziyarete açık.

1. katta The 58 Tour EIFFEL Restoranı, 2. katta The Jules Verne Restoranı ve zirvede 276 metrede ise The Champagne Bar var. Bu bar 12:00-22:45 saatleri arasında açık. Merak edenler için yazıyorum burada içeceğiniz bir kadeh şampanya 13-22 € arasında değişiyor. Tercihe bağlı olarak alkolsüz kokteyller de var. Çıkmaya değer mi eğer bir faaliyet hayatta bir kere yapılacaksa ve bir daha buraya gelinmeyecekse tabii ki değer.

Paris’e Yukarıdan bakmak

Bunu yazmam garip gelebilir ama şehri en iyi gözlemleyebileceğiniz yer bence Eyfel Kulesi değil. Bence Zafer Takı.

Eyfel Kulesi’nden Paris

Çünkü oradan baktığınızda sahnede Eyfel kulesi de var. Linke basıp yazımdaki fotoğraflara bakarsanız daha iyi anlayacaksınız.

Eyfel Kulesi’nden Paris

Açık olacağım. Paris’e gelip kuleye çıkmamış olmak bence çok büyük kayıp değil. Hatta ben olsam bu bölgede geçireceğim vakti Paris’in ara sokaklarında dolaşmak için harcarım.

Dediğim gibi buraya vereceğiniz parayı ki günümüz koşullarında aile olarak ciddi bir mebla sayılır Zafer Takı’nın terasına çıkmak için de harcayabilirsiniz.

Champ De Mars

Champ De Mars,  hem Fransızların hem de Paris’e gelen yabancıların buluşma noktası gibi. Burada herkes güneşin keyfini çıkarıyor.

Champ De Mars

Siz de Eyfel kulesine çıktıktan sonra bir mola vermek için burada çimlere uzanabilirsiniz.

Değerlendirme

Sonuç olarak mutlaka kuleye çıkmaya karar verdiyseniz planınıza da bağlı olarak tekne, müze vb. turlarını da içeren kombine biletlerden almanızı tavsiye ederim. Böylece ödeyeceğiniz tutarı da düşürmüş olursunuz.

Paris ile ilgili diğer yazılarımız için Paris Gezi Rehberi‘ne, daha geniş bir planlama için Fransa Gezi Rehberi‘ne, Benelüks ülkelerine de gitmek istiyorsanız Benelüks Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version