Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Sakarya’nın İncisi Karagöl Yaylası

Yazı Dizisi : Sakarya Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Ersin DİN

Sakarya’nın Taraklı bölgesinde 20 km uzaklıkta yer alan 1150 m yüksekliğindeki Karagöl Yaylası hem göleti hem de yürüyüş parkurları ile foto ve gezi sever için harika bir yer.

Henüz çok fazla bilinmemesi temiz ve doğal kalmasının en önemli sebebi. Yılın her zamanı gelinebilecek bir yer olan yaylada sonbaharda trekking, ilk baharda kamp ve piknik, yazın ise şenliklere katılabilirsiniz. Özellikle son yıllarda yamaç paraşütü de çok ön plana çıkmış.

Foto sever ise buraya gelmek için kar sularının eriyip yayladaki çukurların dolduğu ilkbaharı kesinlikle kaçırmamalı çünkü o dönemde burada seyrine doyumsuz manzaralar oluşuyor.

Karagöl Yaylası

Burada kamp yapmak için özel bir tesis yok. Çadırınızı kurabilir ya da karavanla gelebilirsiniz. Olabilecek ihtiyaçlarınızı ise Taraklı’dan karşılayabilirsiniz. Yaylada su bulunuyor, elektrik mevcut değil.

Yaylanın bir ucundan diğerine bir saatte ulaşmanız mümkün. Gezerken Roma döneminden kalma kalıntıları da görebilirsiniz.

Yaylada her Cuma günü Pazar kuruluyor. Pazara uğrarsanız geleneksel bir el sanatı olan şimşir ve kayın ağaçlarından yapılmış kaşıklardan alın.

Karagöl Yaylası Gezisi

Taraklı Karagöl Yaylası’na Ulaşım

Yayla İstanbul’dan 206 km uzaklıkta. Tem otoyolunda Adapazarı çıkışından itibaren 73 km lik Geyve-Taraklı-Mahdumlar-Karagöl Yaylası güzergahını takip ederek yaylaya ulaşabilirsiniz. Çıkıştan itibaren arabayla 1,5 saat sürüyor. Yayla Ankara’ya ise 235 km mesafede. Beypazarı-Nallıhan-Göynük üzerinden 1,5- 2 saatlik  bir araba yolculuğuyla yaylaya ulaşabilirsiniz.

Karagöl

Yaylaya en kısa ulaşım yolu, Taraklı İlçesi’nden. Yaylaya varınca asfalt yoldan devam ederseniz Karagöl’ü de görebilirsiniz.

Taraklı Karagöl Yaylası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir?

Pansiyonda kalanlar ya da günübirlik gelenler fark etmez yaylada yaşayanlardan kuzu eti alıp yiyebilirsiniz.

Taraklı Karagöl Yaylası’nda Nerede Kalınır?

Özellikle bahar ve yaz aylarında pansiyon olarak kullanılan ahşap yayla evlerinde kalabilirsiniz. Bu evlerde kendi yemeğinizi bile yapmanız mümkün.

Karagöl Yaylası Ahşap Evler

Yayla, Sakarya’nın en güzel yerlerinden biri. Eşsiz manzarası ve el değmemiş doğası ile foto ve gezi severlerin mutlaka görmesi gereken bir yer. Yılın her ayında gelinebilir.

Ahşap Evler

Sakarya ile ilgili diğer yazılarımız için Sakarya Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Görüşmek üzere..

Exit mobile version