Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Basra İncisi Dubai

Yazı Dizisi : BAE Gezi Rehberi
Yazar : Fatih AKTAŞ

Arap Yarımadası’nda bulunan Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten biri Basra incisi Dubai. Basra Körfezi’ne kıyısı bulunan Dubai’nin kardeşleri ise; Ajman, Fujairah, Abu Dhabi, Sharjah, Umm al-Qalwain ve Ras al-Khaimah emirlikleridir.

Fujairah’dan Yola Çıktık

Aynı yarımadanın Umman Körfezi’ne bakan kıyısında bulunan Fujairah’dan arabayla yola çıkıyoruz, hedefimiz Dubai. Yaklaşık 2,5 saat sürecek yolculuğumuzda 170-180 km kat etmiş olacağız. yol boyunda Türkiye’de alıştığımız gibi yeşil bir bitki örtüsü bulamıyoruz haliyle… Geniş üç şeritli yollardan gidiyoruz, meraklı gözlerle etrafı seyrederek…

Ras al Khor Vahşi Yaşam Koruma Alanı

Nafile çaba derken şehrin yakınlarında Ras al Khor Vahşi Yaşam Koruma Alanı’nı keşfediyoruz. Burada Büyük Balıkçıl, Gri Balıkçıl gibi su kuşlarını fotoğraflıyoruz, uzaklarda bir flamingo sürüsü mevcut ancak makinemiz yetmiyor. Bu parkta çullukların da görülebileceğini öğreniyoruz. Dubai’de Al Mazmar Park ve Mushrif National Park isimli doğal yaşam parklarının da varlığını öğreniyoruz. Buralarda da güzel kuş fotoğrafları yakalamak mümkün görünüyor. (Bir dahaki sefere 600 mm ile gideceğiz)

Dubai Gezisi

Dubai Mall

Her türlü Amerikalı ve Avrupalı ticaret markasını bulabileceğiniz bir yer Dubai. Dubai Mall bu kapsamda ilk durağımız. Burada Amerika’dan Japonya’ya kadar geniş bir yelpazede mutfak lezzetlerine tanıklık etmek de mümkün. Dubai Mall eğlence bakımından da geride kalmıyor:

Dubai Mall’un hemen bitişiğinde bulunan havuzda gece yapılan Dubai Fountain gösterisi harika bir su-ışık ve müzik ziyafetini bir arada sunuyor. Bizim izlediğimiz gösteri Sara Brightman-Adrea Bocelli’den “Por Ti Volare” eşliğinde gerçekleşti.

Address Hotel Downtown Dubai

Bulunduğunuz yerde ihtişamlı Address Hotel Downtown Dubai’yi ve Burj Khalifa’yı da fotoğraflama şansınız var. İçeride akvaryum sevenler için İstanbul’daki iki ünlü akvaryumumuzdan daha heybetli olmayan bir akvaryum da mevcut.

Burj Khalifa
Burj Khalifa

Rezidans ve otel olarak hizmet veren Burj Khalifa’yı gece görmek gerekiyor. Işıklandırması göz alıcı. 828 metre yüksekliği ile dünyanın en uzun binası olma özelliği olan Burj Khalifa’nın 124. katına çıkıyoruz ve gece ışıl ışıl Dubai manzarasının keyfini çıkarıyoruz. Buradan aynı zamanda Dubai Fountain gösterisi yukarıdan izlenebiliyor.

Burj Khalifa
Burj Khalifa

Dubai Mall haricinde görülmesi gereken diğer bir mekan da Emirates Mall. Bu AVM’de kayak yapabilirsiniz. Öyle küçük bir şey sayılmaz. İçeride telesiyeji bile var.

Elektronik cihazların fiyatı AVMlerdeki tüm satıcılarda kuruşu kuruşuna aynı, ucuza almak ve pazarlık yapmak istiyorsanız Deira adı verilen bölgeye gitmeniz gerekiyor. Hintli ve Pakistanlı esnafın bulunduğu bu bölgeye “Dubai’nin Tahtakalesi” diyebiliriz. AVMdeki fiyatların çok altında elektronik alışverişi yapabilirsiniz. Ancak ne aldığınızı görmeniz ve deneyerek almanız tavsiye olunur.

Burj Al Arab Jumeirah

7 yıldızlı Burj Al Arab 1999’dan beri hizmet veriyor. Burj Al Arab, yelken görünümüyle güzel fotoğraf veren bir lüks otel. En üstündeki tenis kortu olduğu iddia edilen yuvarlak kısımda tenis oynanması da mümkün ancak oranın helikopter platformu olduğunu belirtmek gerekiyor. Otele gelmenin yollarından biri… İsterseniz Rolls Royce ile hava alanından alabilirler sizi…

Exit mobile version